Directiva Europeana cu privire la centralele termice in condensare

Conform acestei noi directive Europene, incepand cu 26 Septembrie 2015, nu se vor  mai putea cumpara decat centrale termice in condensare care sunt mult mai rentabile din punct de vedere al consumului de gaz dar sunt si mult mai scumpe.

      Producatorii de centrale spun ca cele in condensare au un randament mult mai bun iar economia de gaz poate ajunge pana la 35%. Pretul unei astfel de centrale se situeaza undeva intre 4500 si 7000 lei, functie de dimensiunea acesteia.

      Da, din ce in ce mai scump pentru foarte multi oameni. In prezent 1,5 milioane de familii se incalzesc cu centrale termice de apartament, iar in fiecare an se vand in jur de 150.000 centrale.

      Motivul acestei ordonante este de ordin ecologic. Logica esta ca daca centrala consuma mai putin gaz si poluarea aerului este mai mica. Asa sa fie oare? Din punct de vedere tehnic este absolut adevarat. Dar daca avem probleme cu apa dura? Poate afecta calcarul consumul de gaz si implicit cresterea poluarii?

     Trebuie cunoscut faptul ca foarte importanta este calitatea apei cu care centrala functioneaza si pe care o incalzeste. Apa dura (calcaroasa) poate distruge centrala ta si chiar daca nu o distruge, ii scade randamentul de incalzire acest lucru traducandu-se prin costuri mai mari cu consumul de gaz pentru a suplimenta impiedicarea de transfer termic ce apare ca proces natural de depunere a sarurilor de calciu si magneziu sub forma de calcar.

     Ce putem face pentru a impiedica formarea calcarului in centrala si implicit cresterea cheltuielilor cu gazul?

Va propunem sistemele noastre de anticalcar sau de dedurizare a apei

     Aproape la fel de important este ca apa sa fie filtrata cat mai bine deoarece depunerile de calcar nu sunt 100% doar saruri de calciu si magneziu ci o parte importanta sunt sedimente, miezerie, mal, nisip.

Pentru a va informa cu primire la sisteme noastre, va rugam sa dati click pe link-urile de mai jos:

– SISTEME ANTICALCAR
– DEDURIZATOARE
– FILTRE APA SEDIMENTE

Surse:
1. DCNEWS
2. ALBA24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *