Ce spune Dr. Jonathan Wright despre apa imbuteliata?

ce spune dr. jonathan wright despre apa imbuteliata

In presa din Romania au aparut mai multe articole care vorbesc despre pericolul apei din sticlele imbuteliare. Acest pericol are si un nume, el fiind „bisfenol A„. Puteti vedea ce declara Dr. Lygia Alexandrescu despre aceasta subtanta otravitoare numita Bisfenol A.

       Mai jos puteti vedea raspunsul Dr. JONATHAN WRIGHT* despre apa imbuteliata la intrebarea unei persoane.

       Intrebare: Care este pozitia ta fata de apa imbuteliata? Unii oameni spun ca nu ar trebui sa beau aceasta apa pentru ca sticlele din plastic sunt otravitoare. Altii spun ca ar trebui sa ocolesc apa de la robinet pentru ca contine fluor si clor (valabil pentru SUA, in Romania apa contine doar clor nu si fluor). Ce ar trebui sa fac?

       Raspunsul Dr. Wright: Cea mai mare parte a apei de la reteaua publica contine fluor si clor (asa cum spuneam mai sus, fluorul este valabil doar pentru SUA, nu si pentru Romania), ambele substante fiind cauze ale multor probleme de sanatate. Deci, la prima vedere, ar parea ca apa imbuteliata este o alegere inteleapta.

      Totusi, sticlele de plastic in care apa imbuteliata ajunge la noi, contin de cele mai multe ori o substanta numita Bisfenol A (BPA), un produs chimic care imita activitatea de estrogen**, atat la oameni cat si la animale. Bisfenol A are potential cancerigen si poate creste, de asemenea, riscul de diabet zaharat tip II.

       Din pacate, evitarea acestei substante periculoase pentru sanatate nu este la fel de usoara ca un boicot pentru apa imbuteliata. Bisfenol A este in topul 50 al substantelor chimice din lume. In plus, este folosita in cele mai multe produse din plastic si este un ingredient folosit in cele mai multe ambalaje ce se folosesc la produsele conservate/ambalate.

      Desigur, in ultimul timp s-a tot vorbit in presa despre Bisfenol A si oamenii au inceput sa perceapa acest lucru ca un pericol. Dar cine stie cat timp va mai trece pana cand va disparea de pe raftul magazinelor?

       Intre timp, investeste intr-un filtru de apa foarte bun si care sa elimine substantele chimice periculoase din apa de la chiuveta (asigura-te ca folosesti apa filtrata si pentru cuburile de gheata).

Sursa articol: healthiertalk.com

––––––––––-

*Dr. JONATHAN WRIGHT a absolvit Universitatea Harvard (magna cum laude) si Universitatea Michigan. Mai mult decat orice alt medic, el a inovat in mod practic stiinda moderna in biochimie nutritionala timp de aproape trei decenii. Pana astazi, Dr. Wright a avut peste 35000 de pacienti in faimoasa clinica Tahoma din statul Washington.

** Afla mai multe despre Estrogen

9 thoughts on “Ce spune Dr. Jonathan Wright despre apa imbuteliata?

  1. Pingback: Apa alcalina ionizata si hidrogenata molecular, produsa cu ionizatorul Mediqua AK-2000 in Satu Mare - azura.ro

  2. Pingback: Dozator apa cu filtrare inclusa, instalat in Bucuresti - azura.ro

  3. Pingback: Apa alcalina ionizata si hidrogenata molecular, produsa cu ionizatorul Mediqua AK-2000 in Arad - azura.ro

  4. Pingback: Apa alcalina ionizata si hidrogenata molecular, produsa cu ionizatorul Crewelter 9 in Com. Berceni, Jud. Prahova - azura.ro

  5. Pingback: Apa alcalina ionizata si hidrogenata molecular, produsa cu ionizatorul Crewelter 9 in Buzau - azura.ro

  6. Pingback: Apa alcalina ionizata si hidrogenata molecular, produsa cu ionizatorul Crewelter 9 in Bucuresti - azura.ro

  7. Pingback: Apa alcalina ionizata si hidrogenata molecular, produsa cu ionizatorul Crewelter 9 in Chiajna Ilfov - azura.ro

  8. Pingback: Apa alcalina ionizata si hidrogenata molecular, produsa cu Crewelter 9 in Chiajna Ilfov - azura.ro

  9. Pingback: DE UNDE CUMPAR APA ALCALINA IONIZATA IMBUTELIATA? | MOLECULA H2O

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *