Arigintul este cunoscut ca antimicrobian de mai bine de mii de ani.
Romanii utilizau vesela din argint pentru a reduce riscul de infectii. Mult mai recent, nano argintul a inceput sa fie utilizat in ambalarea hranei, filtre de apa, vase de stocare apa, pentru a distruge microbii.
Argintul si nano argintul sunt asa de efective pentru ca mecanismul prin care actioneaza face ca agentii patogeni sa fie atacati pe mai multe zone:
– argintul si nano argintul ataca peretele bacteriei care este compus din aminoacizi. Ionii de argint schimba strucura acestora (creeaza legaturi de disulfura intre aminoacizi). Bacteriile pierd capacitatea de a chimba gaze (de a „respira”) ceea ce conduce la moarte;
– ionii de argint pot penetra peretele bacteriei ceea ce conduce la o moarte imediata;
– ionii de argint intra in bacterie si se lipeste de ADN-ul acesteia. In acest fel opreste inmultirea bacteriilor. Acest mecanism inca nu este cunoscut 100% si inca necesita cercetari;
– ionii de argint intra in celula bacteriei si se lipeste de enzime. Deconectarea enzimelor duce la stoparea inmultirii bacteriilor.
Este foarte important ca argintul sau nano argintul sa nu migreze in apa ci sa ramana stabil in filtru. Pentru a acest lucru va sugeram sa achizitionati doar filtre de apa de incredere, filtre consacrate, filtre testate si cu certificari. In magazinul nostru online veti gasi numai filtre de apa testate si certificate. Aceste filtre sunt de incredere, iar arginul nu va migra in apa.
Filtrele noastre cu argint sau cu nano argint le puteti gasi aici: https://azura.ro/produse/filtre-apa-bucatarie/