The difference between backwash filters and backwash filters

difference between backwash filters and backwash filters (3)

In acest articol vom explica diferenta dintre filtrele cu curatare automata si filtrele cu spalare inversa adica asa numitele “backwash filters”.

Filtrele cu curatare automata folosesc in general filtrarea prin sita din inox. De obicei gradele de filtrare pot fi de la 30 microni la 800 microni. Mai jos un exemplu de filtru cu curatare automata:

diferenta dintre filtrele cu curatare automata si filtrele cu spalare inversa (backwash filters) (2)

Aceste filtre capteaza mizeria pe suprafata sitei de filtrare si o elimina automat in momentul de curatare/spalare. Sistemul de curatare se bazeaza in general pe modelul de centrifuga, concominent cu deschiderea unei valve de purjare a apei si a mizeriei. In acest fel, mizeria se desprinde de pe sita iar purjarea apei antreneaza mizeria cat si o anumita anumita cantitate de apa in afara filtrului.

Aceste filtre cu curatare automata se folsoesc in multe industrii, in irigatii, in potabilizare si ca prefiltrare pentru alte sisteme de tratare apa. In functie de aplicatie, pot fi folosite singure sau in combinatie cu alte echipamente.

Filtrel cu spalare inversa cunoscute si sub denumirea de backwash filters, sunt filtre cu un cap de comanda electronic si cu un anumit tip de material filtrant. Mai jos un exemplu de astfel de filtru:

diferenta dintre filtrele cu curatare automata si filtrele cu spalare inversa (backwash filters)

Capul de comanda are rolul de a putea programa spalarile, in functie de timp sau de volum apa (depinde de softul capului de comanda). Asadar, capul de comanda are rol de setare dar si hidraulic. La timpul stablit prin programarea de un technician, capul de comanda porneste automat spalarea filtrului, inversand fluxul normal al apei. Prin presiunea apei si prin expandarea materialului filtrant, filtrul este curatat de particulele captate, acestea fiind aruncate la canalizare.

Materialul filtrant se afla intr-un vas presurizat, prin care circula apa. In functie de scopul filtrului, materialul filtrant difera si poate contine: material filtrant pentru sedimente (mal, nisip, rugina), material filtrant penntru clor si substante organice, material filtrant pentru fier si mangan, material filtrant pentru arsen si asa mai departe. Deci filtrul cu spalare inversa poate arata identic dar in functie de incarcarea acestuia cu material filtrant diferit, poate avea alt scop.

De teama ca nu am fost destul de clari, mentionam ca ambele sisteme de filtare, cu curatare automata si cu spalare inversa trebuie conectare la scurgere (canalizare) pentru a putea arunca apa in perioada de curatare sau spalare inversa.

Speram ca am facut putina lumina in ceea ce priveste acest subiect. Fie ca ai neovie de un filtru cu purjare automata sau cu curatare automata, suntem aici sa te ajutam: Contact.

Our customers' reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish