Numerosi medici si oameni de stiinta, recomanda utilizarea apei alcaline ionizate.
Exista si studii stiintifice despre apa ionizata, unul dintre acestea il poti gasi in: .Apa alcalina ionizata, noua strategie pentru controlul acidozei metabolice, experimentata pe animale.
Mai jos poti vedea ce spun in cartile lor diferiti autori despre apa alcalina ionizata. Oferim aici doar cateva citate cu toate ca ele sunt foarte multe:
Harald Tietze, autor a peste 30 de carti despre sanatate, inclusiv Youthing – Despre inversarea imbatranirii:
“Consumand apa alcalina, procesul de imbatranire poate fi inversat si deseurile pot fi reduse pe termen lung la nivelul unei persoane mult mai tinere. Functiile organelor pot fi reinviate.”
David Niven Miller, autor al Grow Youthful – Despre apa alcalina:
“Cresterea consumului de apa de la robinet de buna calitate sau apa filtrata, iti poate transforma sanatatea si poate juca un rol central in vindecarea de aproape toate bolile degenerative. Cu toate acestea, apa alcalina are profunde efecte pe termen lung, pentru ca alcalinizeaza organismul si ii ofera un antioxidant eficient.”
Daniel Reid, autor al The Tao of Detox – Despre apa alcalina ionizata:
“Ceea ce are nevoie organismul, este apa alcalina ionizata, care a fost restructurata intr-o forma microgrupata. Numai apa alcalina poate neutraliza eficient acizii din sange si tesuturi si ii poate elimina si doar mineralele alcaline sunt benefice pentru organism.”
Apa alcalina imbuteliata nu se poate compara in calitate cu apa alcalina ionizata de un ionizator sau chiar de un purificator pentru apa.
Calitatea apei difera, iar principala diferenta este ca apa imbuteliata nu are un ORP negativo, deci nu este apa antioxidanta ci doar apa cu alcalinitate ridicata. Pe cand, apa alcalina ionizata, pe langa faptul ca este alcalina, este si antioxidanta. Mai jos cateva imagini de la testarea apei alcaline imbuletiale (un anumit brand de pe piata din Romania), prin comparatie cu apa alcalina ionizata obtinnuta de la ionizatorul Mediqua.
In imaginile de mai jos se poate vedea foarte clar apa imbuteliata are un pH de 9,5 dar si un ORP de 25, ceea ce inseamna ca apa este lipsita de proprietati antioxidante. Ori, ratiunea pentru care ar trebui sa cumparam apa alcalina este tocmai aceea de a oferi o apa terapeutica corpului nostru, adica o apa antioxidanta.
Acest lucru nu este posibil din cauza faptului ORP-ul negativ al apei nu se poate pastra mai mult de 18 – 24 ore. Iar asta se intampla pentru ca ORP-ul negativ este produs de continutul hidrogenului molecular in apa. Ori hidrogenul este un gaz care se pierde foarte usor, inclusiv prin peretii de plastic ai “sticlei”. Deci, chiar daca la imbutelierea apei, aceasta ar fi avut un ORP negativ (putin probabil), din cauza timpului necesar pentru depozitare, transport, vanzare, acest hidrogen molecular se pierde. Iar fara acest hidrogen, apa nu are proprietati antioxidante.
In imaginile de mai jos, poti vedea ce inseamna acest ORP negativ. Apa obtinuta prin ionizare cu ionizatorul Mediqua, are un ORP negativ de -347. Performanta este remarcabila deoarece in momentul masurarii, apa de la chiuveta, neionizata avea un ORP de +290 mV. Deci, apa de la chiuveta avea caracterisitici oxidante. Deci, prin filtrare si prin ionizarea apei, am obtinut un ORP de -347.
Mentiune: testul de mai sus, a fost realizat cu apa din reteaua publica Bucuresti si la un debit ~ de 1,7 litri/minut.
Cu acelasi aparat si cu acelasi debit, rezultatele pot diferi, deoarece apa nu are aceeasi balanta ionica in toate perioadele lunii. Iar daca comparam, diferite surse de apa (localitati diferite), atunci este si mai evident ca vom avea rezultate diferite, poate mai slabe, poate mai bune.
Foarte multe persoane, considera ca aparatul ar trebui sa ofere valorile comunicate de catre producator, acest lucru fiind preluat si de catre vanzator (nici vanzatorii nu inteleg de multe ori cum functioneaza aceste aparate). Acest lucru nu este real si nici nu are cum sa fie. Valorile de pH si de ORP comunicate in fisele tehnice si in flyerele de prezentare, sunt informatii obtinute de catre producator in anumite conditii de testare. Asa cum o masina are declarat un anumit consum, dar in functie de trafic si de stilul de condus, consumul real de combustibil va fi diferit. Tot asa si valorile obtinute cu ionizatoarele pentru apa, pot diferi de cele mentionate de producatori, deoarece avem o alta sursa de apa si un alt debit (un functie de presiunea din retea).
Acum ca am lamurit un aspect in mare parte neinteles, te indemnam sa consumi cea mai buna apa posibila de obtinut, atunci cand locuiesti intr-un oras sau chiar intr-un sat. Iar aceasta apa este cea de care vorbim acum: apa alcalina cu ORP negativ, obtinuta fie cu aparate de ionizat, precum: Crewelter 9, Mediqua sau JA-703 PurePro, fie prin filtrare si adaugare de minerale cu sistemele de ósmosis inversa si nanofiltrare: Osmoazura BMB-20 Pro Twist, Osmoazura Ultra Smart RO100, Nanoazura Ultra Smart RO100. Diferentele le vom explica mai jos.
Diferentele de calitate a apei ionizate dintre ionizatoarele pentru apa si purificatoarele pentru apa
In cazul ionizatoarele pentru apa mentionate mai sus, putem obtine atat apa alcalina pe diferite nivele cat si apa alcalina acida pe diferine nivele. Apa alcalina este pentru uz intern dar si pentru a scoate pesticidele din fructe si legume, iar apa acida este pentru uz extern (efect astringent, dezinfectant, antiacneic). Apa acida se poate utiliza si ca dezinfectant pentru diferite suprafete (masa, blat, podea).
In cazul purificatoarelor de apa, alcalinizarea si ORP-ul negative, sunt obtinute print-un filtru. Acest filtru adauga in apa 9 minerale naturale, care au potential de alcalinitate si de hidrogenare. pH-ul obtinut va fi in jur de 9 – 9,5 si asta este tot ce se poate obtine. Nu se poate optine apa alcalina pe mai multe nivele si nici apa acida. In plus, pentru mentinerea calitatii apei, filtrul trebuie schimbat o data 12 luni. Pe perioada celor 12 luni, pH-ul apei si ORP-ul apei se vor schimba usor, spre exemplu de la 9,5 la 9 sau la 8,7 (depinde de calitatea apei si de volumul de apa consumat). Acelasi lucru se va intampla si cu ORP-ul negativ, adica se va pierde din acest potential negativ. Acest lucru se intampla pentru ca mineralele din filtru se consuma treptat.
Alegerea intre un ionizator sau un purificator trebuie facuta in primul rand in functie de calitatea apei. Pentru o calitate a apei indoielnica si un TDS (total solide dizolvate) mai mare de 300 ppm, recomandarea noastra este pentru un purificator cu osmoza inversa. Pentru o calitate a apei sigura si cu un TDS mai mic de 300 ppm, recomandam alegerea unui ionizator, dar poate functiona la fel de bine si un purificator.
Desigur, valoarea de 300 ppm este foarte discutabila iar opiniile sunt foarte diverse de aceea nu vom intra in acest subiect pentru ca totul este subiectiv. Dar ceea ce este de retinut la acest aspect, este ca purificatoarele au o performanta mult mai buna pentru filtrarea apei, iar ionizatoarele au o performanta mult mai buna pentru ionizarea apei.
Ce iti putem promite, este ca daca veti ajuge sa lucrezi cu noi, te vom consilia in alegerea corecta si iti vom spune toate infirmatiile de care ai nevoie pentru a face o alegere informata. Asa ca, poti intra in legatura cu noi, printr-un simplu click: Contact.
Mai jos poti gasi echipamentele care au fost mentionate in acest articol, incepand cu ionizatoarele si terminand cu purificatoarele.
Ionizatoare pentru apa alcalina ionizata (apa antioxidanta)
Modele de ionizatoare instalate cu instalare sub chiuveta:
IONIZADOR DE AGUA CREWELTER | 2 FILTROS | 9 PLACAS DE TITANIO CON PLATINO | MONTAJE BAJO FREGADERO
Modele de ionizatoare instalate deasupra chiuvetei:
Purificatoare pentru apa alcalina ionizata (apa antioxidanta):
FILTRO DE AGUA POR OSMOSIS INVERSA OSMOAZURA ULTRA SMART RO100 - AGUA ALCALINA HIDROGENADA
FILTRU APA CU OSMOZA INVERSA OSMOAZURA BMB-20 PRO TWIST – PH ALCALIN – ORP NEGATIV
Recenzii despre noi: