Diferenta dintre apa distilata si apa demineralizata prin osmoza inversa

diferenta intre apa distilata si apa demineralizata prin osmoza inversa

Un articol complet dar scris la obiect, despre apa distilata si apa demineralizata prin osmoza inversa.

     In acest articol vei afla:

  • Ce este apa distilata si cum se obtine;
  • Ce este apa demineralizata prin osmoza inversa;
  • Care dintre cele doua tipuri de apa are calitate mai buna;
  • Posibile aplicatii pentru fiecare din cele doua tipuri de apa.

Ce este apa distilata si cum se obtine

Apa distilata este un tip de apa care a fost purificata prin fierbere si apoi prin condensarea aburului intr-un nou recipient. Acest proces numit distilare, elimina majoritatea impuritatilor si mineralelor ce sunt prezente in apa de la robinet sau in surse de apa naturale.

Ce este apa demineralizata prin osmoza inversa

Apa demineralizata prin procesul de osmoza inversa, este un tip de apa ce trece printr-o membrana semipermeabila, sub presiune. Fara presiune, acest proces este imposibil. Porii membranei de osmoza inversa sunt de ~0,0001 microni si de aceea presiunea este necesara. Aceasta apa este demineralizata si majoritatea contaminantilor sunt impinsi catre canalizare cu un anumit aport de apa numit concetrat. Procentul de filtrare depinde de tipul de contaminant si poate fi de la 50% pana la 99,9999%.

Care dintre cele doua tipuri de apa are calitate mai buna? Distilata sau demineralizata?

Teoretic, apa distilata are cea mai mare puritate. Dar nu intotdeauna se intampla asa. In testele efectuate de noi cu un TDS-metru, pentru acest articol si pentru a evidentia diferanta dintre cele doua tipuri de apa, am constatat ca apa distilata cumparata din comert, are o incarcare mai mare decat apa demineralizata cu un sistem casnic de osmoza inversa. A fost un lucru interesant si neplacut, pentru ca in mod normal apa distilata are o puritate mai mare si doream sa demonstram asta prin imagini. Dar nu a fost posibil. Deci in pozele evidentiate de noi in acest articol, apa demineralizata cu osmoza inversa are o puritate mai mare decat apa distilata cumpara din comert. Dar in mod normal, nu aceasta este normalitatea. Normalitatea este ca apa distilata sa aiba o puritate mai mare ca apa demineralizata.

Posibile aplicatii pentru fiecare din cele doua tipuri de apa: distilata si demineralizata.

Apa distilata are multe aplicatii: apa pentru cabinetele stomatologice; apa pentru masinile de calcat rufe; apa pentru baterii auto, apa pentru completare lichit racire apa pentru productie diferite substante, apa pentru dilutie cu diferite substante in laboratoare.

Apa demineralizata cu osmoza inversa are si mai multe aplicatii, deoarece se produce mult mai usor si cu costuri mai reduse: purificare apa pentru baut, atat nivel casnic cat si la nivel orasenesc, demineralizare apa de mare sau de ocean in scop potabil sau pentru diferite industrii, productie, irigatii, purificare ape uzate si multe, multe alte aplicatii.

Spre exemplu, am folosit omoza inversa industriala in diferite aplicatii:

Vezi proiectul: Osmoza inversa industriala pentru productie gheata
Vezi proiectul: Osmoza inversa industriala pentru fabrica de piese metalice
Vezi proiectul: Osmoza inversa industriala pentru eliminare amoniu

Cateva sfaturi finale:
Pentru un sistem casnic in scop de potabilizare, va recomandam un sistem de osmoza inversa care sa fie dotat cu un filtru bun de remineralizare. Apa distilata este mult prea mult saracita in minerale.

Daca articolul ti-a raspuns la curiozitate, apreciem un share din partea ta prin plaformele de socializare. Multumim pentru implicare!

Nota finala: pentru testul apei osmozate, am folosit proba de apa luata de la purificatorul cu osmoza inversa model: BMB-20 Pro Twist dar fara filtrul de remineralizare cu care este dotat:

FILTRO DE OSMOSIS INVERSA OSMOAZURA BMB-20 PRO TWIST - AGUA ALCALINA HIDROGENADA

2 comentarios de “Diferenta dintre apa distilata si apa demineralizata prin osmoza inversa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ESSpanish