Apa calda miroase urat? Aici iti spunem de ce

apa calda miroase urat aici iti spunem de ce (2)

Daca si apa ta calda miroase urat, atunci ai ajuns unde trebuie. In acest articol iti vom explica motivul si ce poti face tu ca sa scapi de aceasta problema.

In primul rand, este foarte important sa identifici corect sursa mirosului. Sigur este vorba de apa calda? Sau miroase inclusiv apa rece?

Daca apa rece are miros neplacut, pot fi urmatoarele cauze:

  • Hidrogen sulfurat in apa;
  • Amoniac in apa.
  • O combinatie de mai multi contaminanti: fier, mangan, substante organice.

Dar daca apa calda miroase neplacut, iar apa rece nu, atunci verifica daca ai un boiler. Daca acest boiler exista, atunci sursa mirosului este apa din boiler care a dezvoltat bacterii.

In acest caz, trebuie sa iei masuri imediate pentru ca unele bacterii care se pot dezvolta in boiler, sunt periculoase pentru sanatate, chiar daca nu consumi acea apa ci doar te speli cu ea. Exemple de bacterii periculoase: Legionella, E.coli, Pseudomonas Aeruginosa.

De ce apa din boilere dezvolta bacterii?

Pentru ca temperatura apei intre 40°C – 60°C combinata cu stagnarea apei, este propice dezvoltarii bacteriilor. Daca pe langa stagnare si temperatura adaugam si apa contaminata deja cu bacterii (precum ~90% din apa din foraj/put), atunci combinatia este perfecta pentru asa ceva.

Ce este de facut daca apa ta calda contine bacterii si miroase urat?

Pentru ca echipamentele de filtrare nu se instaleaza pe apa fierbinte (mai ales cele pentru bacterii), singura varianta ramasa este dezinfectia apei din boiler, adica dozarea de dezinfectant in apa.

Exista doua variante de dezinfectie a apei din boiler si anume:

  • Prima si cea mai simpla este o dezinfectie punctuala. Adica introduci in boiler o singura data dezinfectantul, intr-o doza mare (doza soc) si in felul acesta distrugi bacteriile din boiler, deci elimini si mirosul neplacut.
    Avantajul acestei metode este ca se poate face cu un buget redus. Cu 4 tablete Eoxide, ai rezolvat.
    Dezavantajul este ca efectul va fi pe termen scurt: de la o saptamana pana la aprox. sase luni. Nu se poate face o previziune exacta pentru ca intervin diferite variatii; duritatea apei, prezenta fierului si a manganului in apa, turbiditatea apei – toate aceste elemente fizico-chimice creaza depuneri in boiler care favorizeaza si mai mult dezvoltarea bacteriilor. Suplimentar, intervin variatii de: marime boiler si consum de apa. Cu cat boilerul este mai mare si consumul de apa mai mic, cu atat se vor dezvolta mai repede bacteriile.
    Introducerea tabletelor Eoxide in boiler o poti face doar daca ai un filtru instalat pe conducta principala de alimentare a boilerului. Desfaci carcasa filtrului si introduci in ea cele 4 tablete. Tabletele se vor dizolva imediat in apa. Prin deschiderea unui robinet de apa calda in casa, dezinfectantul va fi antrenat de apa si va ajunge in boiler. Timpul necesar pentru distrugerea bacteriilor este de minim 12 ore. Dupa care trebuie sa deschizi din nou robinetii de apa calda ca sa elimini dezinfectantul de pe conducte.

    Avertizare: In aceasta perioada de dezinfectie dar si minim trei zile dupa procedura, nu se bea aceasta apa.
  • A doua varianta de dezinfectie este este mai costisitoare dar si mai simpla, In plus este permanenta. Iar aceasta varianta implica instalarea unui clorinator automat, pe linia de alimentare a boilerului. Practic, ori de cate ori deschizi un robinet de apa calda in casa, o cantitate mica de clor este dozata in apa, care va trece prin boiler. In acest mod, apa din boiler contine o mica cantitate de clor, care dezinfecteaza permanent apa. Aceasta cantitate nu deranjeaza si nu se simte in timpul dusulul, Dar si daca ai simti acest clor in apa, exista doua variante de rezolvare: setarea clorinatorului pentru dozarea unei cantitati mai mici de clor sau instalarea la dus a unui filtru special care elimina clorul. Poti vedea aici: filtre de dus.

Tips and tricks: Orice instalator poate instala un astfel de clorinator dar foarte putini instalatori cunosc cum sa lege firele si furtunurile de la clorinator pentru ca totul sa functioneze automat si clorinatorul sa dozeze clor doar cand exista consum de apa ci nu continuu. Cu noi nu ai dureri de cap. Daca ai achizitionat de la noi acest clorinator, il livram asamblat, asa ca nu trebuie sa-ti faci probleme. Vei avea tot suportul nostru tehnic pentru echipamentele achizitionate de pe azura.ro.

Sper ca acest articol a facut macar putina lumina in ceea ce priveste apa cu miros urat. Poti rezolva problema apei tale chiar acum, luand legatura cu noi: Póngase en contacto con.


Despre Eoxide, mai mult aici:

CLORADOR AUTOMÁTICO DE DOSIFICACIÓN PROPORCIONAL ATAM2

Despre Clorinatorul automat, mai mult aici:

CLORADOR AUTOMÁTICO DE DOSIFICACIÓN PROPORCIONAL ATAM2

Recenziile clientilor nostri:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ESSpanish