Avantajele unui ionizator de apa: de ce e bine sa bei apa alcalina?

Avantajele unui ionizator de apa. De ce e bine sa bei apa alcalina

Stii ca organismul tau este format in proportie de 70% din apa? Mentinerea constanta a acestui nivel in corp reprezinta un factor cheie pentru sanatatea ta, avand in vedere ca, zilnic, pierzi o cantitate insemnata de apa prin activitatile pe care le desfasori. In lipsa lichidului esential vietii, functiile naturale ale organismului nu pot fi indeplinite. Studiile au demonstrat ca apa alcalina reprezinta o solutie potrivita pentru o hidratare optima si stabilirea unui echilibru in corp, iar, cea mai buna modalitate de a o obtine este folosirea ionizatorului de apa. Dar, este intr-adevar benefica? Descopera, mai departe, de ce este bine sa bei apa alcalina si care sunt avantajele unui ionizator de acest tip.

Ce este apa alcalina?

Punctul forte principal al apei alcaline il reprezinta pH-ul ridicat in combinatie cu potentialul de oxido-reducere (ORP) negativ. ORP masoara puterea oxidativa si capacitatea antioxidanta a unei solutii. Valorile negative ale ORP indica o abundenta de electroni disponibili, orice solutie cu ORP negativ fiind antioxidanta. Prin urmare, apa alcalina este un antioxidant excelent, iar, acest lucru se poate verifica prin ORP.

In interiorul organismului, exista un mediu creat de sange si limfa. Aciditatea ofera contextul prielnic pentru aparitia bolilor, insa, daca mediul ar fi usor bazic, organismul ar fi mai sanatos. Pornind de la acest considerent, ni se recomanda consumul de apa alcalina, lichid al carui pH poate ajunge la un nivel de 8, 9 sau chiar si 10, fata de apa de la robinet. Aceasta are un pH neutru, de aproximativ 7.

Hidrogenul potential (pH-ul) masoara aciditatea sau alcalinitatea unei substante. Valorile sale sunt cuprinse intre 0 si 14, unde lichidele care inregistreaza un pH de 1 sunt foarte acide, iar cele care au un pH de 13 sunt foarte alcaline. In general, 7 reprezinta punctul in care pH-ul este neutru, aceasta fiind valoarea apei neutre. Intrucat, organismul lupta in permanenta sa pastreze un nivel optim al pH-ului, apa alcalina, mai putin acida decat cea de la robinet, este de mare ajutor pentru ca are un continut ridicat de hidrogen molecular si minerale necesare corpului uman. Poti cumpara apa alcalina imbuteliata din comert, dar, aceasta nu prezinta aceeasi calitate ca cea a apei obtinute cu ionizatoarele de apa, deoarece nu are si proprietati antioxidante.

Cum functioneaza un ionizator de apa?

Atunci cand vorbim despre apa alcalina, primul lucru pe care trebuie sa-l luam in considerare este ionizatorul de apa prin care poate fi reglat nivelul pH-ului. Acest aparat se conecteaza la reteaua de apa potabila ori la bateria din bucatarie pentru a filtra si ioniza apa de la robinet, care se transforma in apa alcalina (cu un pH mai mare de 7) sau acida (cu un pH mai mic de 7).

 

Un ionizator de apa foloseste procesul de electroliza pentru a separa lichidul in apa alcalina ionizata si apa acida ionizata. Aparatul include mai multe filtre care curata lichidul de impuritati, dupa care, il ionizeaza.

Care sunt avantajele unui ionizator de apa?

In termeni simpli, pH-ul regleaza toate procesele celulare din corp. Asadar, apa alcalina este folositoare organismului fiindca il ajuta sa fie mai putin acid si sa pastreze un echilibru normal cu scopul de a evita aparitia anumitor probleme de sanatate: deteriorarea masei osoase, afectiunile metabolice etc. Avantajele unui ionizator de apa se refera la faptul ca te poti bucura oricand iti doresti de apa alcalina, fara microplastic sau Bisfenol A. Marele beneficiu al acestui aparat este ca poti renunta la apa imbuteliata in plastic, care are 93% sanse sa contina micro particule de plastic, conform studiului ORB Media. Totodata, folosirea unui ionizator de apa iti ofera posibilitatea de a alege oricand un alt nivel de pH pentru lichidul pe care il consumi, mai acid sau mai alcalin.

Un alt avantaj major al ionizatorului de apa vizeaza si economia semnificativa de bani pe care o vei face intrucat, achizitionarea si intretinerea aparatului sunt mai putin costisitoare decat cumpararea apei alcaline imbuteliate pentru consum zilnic. In plus, ionizatorul este usor de folosit si poate functiona fara probleme foarte multi ani. Ca sa ai in permanenta o apa pura si sanatoasa, trebuie doar sa inlocuiesti filtrul aparatului, atunci cand e necesar.

De ce este bine sa bei apa alcalina?

Prin consumul de apa alcalina iti poti readuce echilibrul in organism si poti elimina problemele asociate cu un corp acid. Valoarea normala a pH-ului este de 7.35 – 7.45, abaterile de la acesti indici favorizand aparitia anumitor afectiuni. In comparatie cu apa obisnuita, cea alcalina are un pH ridicat, proprietate datorita careia reuseste sa neutralizeze acidul din intregul organism.

Iata de ce este bine sa consumi apa alcalina:

 • ofera o hidratate corecta pentru toate celulele corpului;
 • apa este antioxidanta, iar, moleculele sunt grupate in manuchiuri mici, intre 4-6 molecule, fata de apa normala cu 10-12 manuchiuri, astfel ca ofera o hidratare profunda;
 • are efecte antiimbatranire;
 • stimuleaza sistemul imunitar;
 • poate favoriza pierderea in greutate fiindca ajuta tranzitul intestinal;
 • contribuie la sanatatea rinichilor;
 • ajuta organismul sa elimine substantele toxice si daunatoare;
 • optimizeaza nivelul pH-ului si al oxigenului din corp;
 • imbunatateste nivelul colesterolului;
 • mentine pielea neteda si curata;
 • ajuta la prevenirea aparitiei bolilor cardiovasculare;
 • imbunatateste performantele sportivilor si contribuie la accelerarea procesului de refacere si recuperare, in urma efortului fizic;
 • alunga oboseala si ofera energie organismului;
 • reduce stresul.

Alcalinizata, apa sprijina buna functionare a organismului si asigura un nivel corespunzator de hidratare. Avantajele unui ionizator de apa nu trebuie trecute cu vederea, daca iti doresti sa te bucuri de beneficiile extraordinare ale acestui lichid pur si sanatos, esential pentru un stil de viata echilibrat.

 

Atentionare: Toate informatiile prezente in acest articol, nu au fost evaluate de Ministerul Sanatatii si nu au ca scop sa diagnosticheze, sa trateze ori sa previna diferite boli. Aceste produse nu sunt prescrise pentru o anumita problema medicala. Aceste produse sunt importante doar pentru dieta de zi cu zi.

Surse:

 1. Katherine Zeratsky, R.D. “Alkaline Water: Better than Plain Water?” Mayo Clinic, Mayo Foundation for Medical Education and Research, 28 Mar. 2020, www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/expert-answers/alkaline-water/faq-20058029 . Accesat 11.05.2021.
 2. Pathak, Neha. Alkaline Water Health Benefits: Is Alkaline Water Good for You? 18 Dec. 2019, www.webmd.com/diet/what-is-alkaline-water#1 . Accesat 11.05.2021.

Goldman, Rena. “What Are the Benefits and Risks of Alkaline Water?” Healthline, Healthline Media, 30 May 2019, www.healthline.com/health/food-nutrition/alkaline-water-benefits-risks#_noHeaderPrefixedContent . Accesat 11.05.2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *