Diferenta dintre filtrele cu purjare automata si curatare automata

diferenta dintre filtrele cu purjare automata si curatare automata (2)

Pentru ca am idenfiticat confuzie in randul clientilor, vom explica diferenta dintre filtrele cu purjarea automata si curatare automata.

Ca sa fie cat mai clar, acest articol face referite in mod special la filtrele industriale. Desigur, exista si filtre casnice cu purjare automata dar nu si cu curatare automata.

Un filtru cu purjare automata are la baza lui o valva care se deschide automat, fie in functie de un timp prestabilit, fie in functie de diferenta de presiune intre intrarea apei in filtru si iesirea apei din filtru. Exemplu filtru cu purjare automata, mai jos:

diferenta dintre filtrele cu purjare automata si curatare automata

 

Aceasta purjare automata, permite sa iasa din filtru mizeria adunata pe sita sau pe disc (depinde te tehnologia de filtrare. In functie de tipul de mizerie captata in filtru, purjarea automata poate sa curete cartusul filtrant din interior in anumite proportii. Poate curata ~98% sau poate curata ~10%. Acest lucru se intampla pentru ca anumite particule sunt foarte lipicioase (fier oxidat, mangan oxidat, substante organice in descompunere precum: coji de copac, frunze, iarba etc).

Deci in cazul purjarii automate, nu ne putem astepta la o curatare perfecta si nici nu putem spune fara a testa, in ce procent se va curata cartusul interior, prin purjare automata.

Desigur, aceasta purjare automata este importanta si va prelungi durata de curatare manuala a cartusului interior. Dar la un moment dat, tot va trebui ca un technician sau proprietarul filtrului sa scoata afara din filtru cartusul filtrant si sa-l curete manual, fie cu o perie, fie cu apa cu presiune.

Un filtru cu curatare automata implica si purjare automata dar are o alta tehnologie. Mai jos exemplu de filtru cu curatare automata:

diferenta dintre filtrele cu purjare automata si curatare automata

In interiorul acestui tip de filtru exista un sistem de curarare. Acest sistem de curatare poate diferi de la producator la producator, dar de obicei se bazeaza pe un sistem de centrifuga. Cu alte cuvinte exista o anumita tehnologie care curata automat cartusul filtrant iar in acealsi timp purjeaza aceasta mizerie impreuna cu apa. In acest mod, catusul filtrant securata foarte bine, nefiind nevoie ca la o anumita perioada, un technician sa desfaca filtrul pentru a curata manual cartusul din interior.

Desigur, filtrele cu purjare automata vor fi intotdeauna mai ieftine decat filtrele cu curatare automata.

In cele mai multe cazuri, filtrele cu curatare automata le gasim in industrie, pentru ca costul de productie este mult mai mare si pentru ca acest cost de productie nu se justifica de cele mai multe ori pentru o casa particulara.

Filtrele cu purjare automata le gasim atat in industrie cat si in zona casnica. Au un cost mult mai mic comparativ cu filtrele dotare cu curatare automata.

Ca sa nu producem confuzie, mentionam ca in acest articol nu am atins deloc subicetul filtrelor cu spalare inversa, asa numitele filtre “backwash filters”. Tehnologia de filtrare si de curatare pentru aceste filtre este total diferita. Dar acest subiect il vom aborda intr-un alt articol.

Speram ca am facut putina lumina in ceea ce priveste acest subiect. Fie ca ai neovie de un filtru cu purjare automata sau cu curatare automata, suntem aici sa te ajutam: Contact.

Recenziile clientilor nostri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *