Calcitul este prezent in unele filtre de apa pentru remineralizare usoara si pentru cresterea pH-ului, apa devenind alcalina.
Rezumand, putem spune ca prezenta calcitului in apa nu este pentru filtrare ci pentru adaugare. Ce adauga in apa? Evident, calcit dar in cantitati mici. Efectul calcitului asupra apei:
- creste usor TDS-ul apei – aproximativ 20 unitati*
- creste pH-ul apei – aproximativ o unitate*
- daca apa este la un pH de 7, prin trecerea acesteia prin calcit, va avea aproximativ 8, ceea ce inseamna ca apa devine alcalina*
Nota*: depinde de cantitatea de calcit din filtru, de viteza de trecere a apei prin filtru si de momentul duratei de viata a filtrului, in care testele au fost efectuate.
Ce este calcitul?
Calcitul este o roca cu formula chimica CaCO3 (Carbonat de calciu) si este extrem de comuna pe suprafata pamantului. Calcitul se foloseste in multe industrii, inclusiv in industria farmaceutica.
Carbonatul de calciu de inalta puritate obtinut din depozite de calcar si marmura, se foloseste in medicina si in tratarea apei. In medicina se amesteca cu zahar si arome pentru a produce tablete, folosite pentru neutralizarea acidului provocat de stomac. Aceste suplimente alimentare se numesc antacide. Despre antacid mai mult, aici: Antacids.
Filtrele noastre de apa care contin calcit:
FILTRU APA CU OSMOZA INVERSA OSMOAZURA BMB-20 PRO TWIST – APA ALCALINA HIDROGENATA
FILTRU APA CU OSMOZA INVERSA OSMOAZURA ULTRA SMART RO100 – APA ALCALINA HIDROGENATA
Pingback: Cel mai bun filtru de apa pentru Cluj-Napoca - azura.ro