Statii filtrare nitrati instalate in jud. Ilfov

Statii filtrare nitrati instalate in jud. Ilfov – galerie foto si explicatii functionare

Statiile de filtrare nitrati (sau azotati) sunt echipamente comandate electronic pentru monitorizarea debitului, consumului si in final pentru regenerearea rasinii.

Modul de functionare pentru statiile de filtrare nitrati

In primul rand, denumim acest filtru pentru nitrati „statie” pentru ca nu este in simplu filtru prin care trece apa. In componenta acestui filtru pentru nitrati se afla o valva elecronica complexa cu vane de inchidere si deschidere, in functie de necesitate. Totul functioneaza automat, iar beneficiarul nu este nevoit sa intervina asupra aparatului. Singura grija a beneficiarului este sa adauge sare pastile (se gasesc la orice magazin de bricolaj. De ce sare pastile? Vom vedea mai jos.

Cum se filtreaza nitratii?

Nitratii sunt filtrati prin schimb ionic. Statia pentru filtrarea nitratilor contine o rasina anionica (numit si mediu filtrant) care atrage nitratii si elibereaza in apa cloruri. la un moment dat (in functie de setarile introduse initial de catre echipa noastra), rasina este epuizata si nu mai are capacitatea de a denitrifica (de a elimina nitratii). Acesta este momentul in care statia porneste o regenerare (noaptea cand nu este consum de apa). In timpul regenerari, statia face suctie de saramura si spala rasina cu aceasta solutie. Dupa aceasta regenerare, statia este din nou capabila sa filtreze nitratii. Aceste cloruri sunt obtinute din sarea pe care utilizatorul o adauga in bazinul special pe care statia il are in dotare. Practic, regenerarea se face cu o solutie salina  (Clorura de sodiu / NaCI). Durata de viata a rasinii este de aproximativ 5 – 9 ani (depinde de calitatea apei). Rasina este un consumabil si se poate schimba.

Mai jos puteti vedea o galerie foto cu o statie de filtrate nitrati, instalata in judetul Ilfov, mai exact satul Rosu, comuna Chiajna Pe langa statia de filtrare nitrat, modelul monobloc AZURAFILTERS AZ-WS1CI-M-N, veti vedea in galerie un filtru pentru sedimente SPARTAN BLUE 20″ 5 microni si  un clorinator electric (apa prezenta probleme bacteriologice). Statia de filtrare nitrati este complet automata si functioneaza dupa principiul cel mai modern „volumetric-proportional”, ceea ce inseamna ca are un consum redus de sare deoarece tine cont de volumul de apa consumat atunci cand intra in regenerare. Este o statie moderna, americana si fiabila.

Lucrarea a fost efectuata complet de catre echipa noastra (consiliere, transport, instalare si punere in functiune). Multumim clientului pentru incredere!

In cazul in care ai achizitionat si instalat o statie de filtrare nitrati de la noi, te rugam sa ne trimiti poze cu el, pentru sectiunea noastra de Echipamente Instalate.

PS: Stiai ce tot ce punem pe piele ajunge in final in corpul nostru si in celulele noastre? Suntem 70% apa, asa ca ce poate fi mai important ca apa? Poti lua chiar astazi legatura cu noi pentru a rezolva problema apei tale. Click pe Contact si suna-se sau trimite-ne un mesaj, chiar acum!

Recenziile clientilor nostri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *