Prefiltru pentru ionizatorul de apa alcalina

Prefiltrul este un simplu filtru sau un sistem complex si automatizat ce se instaleaza inaintea unui echipament, in cazul nostru in fata unui ionizator pentru apa alcalina ionizata.

De ce este nevoie de un prefiltru pentru ionizatorul de apa?

  • Un motiv intemeiat este ca apa de multe ori nu are o calitate foarte buna, poate fi dura si/sau poate avea un TDS ridicat (total substante dizolvate)
  • In cazul ionizatoarelor de apa, nu putem utiliza ca pretratare o statie de dedurizare clasica, pentru ca aceasta face un schimb ionic, ceea ce inseamna ca elimina sarurile de calciu si de magneziu, introducand in apa sodiu (sare). Evident, acest lucru scade calitatea apei alcaline, scade calitatea apei in general.
  • Osmoza inversa nu poate fi utilizata, deoarece demineralizeaza apa mult prea mult, chiar daca ulterior se pot adauga putine minerale in apa cu ajutorul unui filtru de remineralizare. Cantitatea de minerale adaugate este mult prea mica, pentru ca apa alcalina ionizata sa aiba o calitate ridicata.
  • Putem utiliza un sistem de tratare TAC NSS-110, instalat sub chiuveta, sau putem instala un astfel de sistem pentru toata casa, ca acesta: TAC NSS-110B. Aceste sisteme anticalcar nu elimina din apa sarurile de calciu si de magneziu. Principiul de functionare il gasiti aici: Tehnologia TAC Sistemele anticalcar sunt foarte performante, totusi, nu aceste sisteme se ocupa doar de depunerile calcaroase, dar nu reduc TDS-ul apei. Apa poate contine pe langa duritate: nitrat, amoniu, fier, mangan, aluminiu etc.
  • Pentru a scadea TDS-ul apei, avem nevoie de un sistem de filtrare performant. Pentru ca ionizarea sa functioneze corect, apa trebuie sa contina elemene fizico-chimice, deci sa nu fie demineralizata complet. Ideal pentru aceasta aplicatie, este tehnologia cu nanofiltrare, pentru ca scade TDS-ul apei aproximativ 70%, inclusiv din duritatea apei. Apa obtinuta printr-un sistem de nanofiltrare, este ideala pentru a fi ionizata. In acest fel, ionizatorul va fi protejat, placile din titan cu platina vor ramane mai mult timp curate, ceea ce va prelungi durata de viata a ionizatorului, a filtrului din interiorul ionizatorului, iar apa va fi mai puternic ionizata, camera de electroliza ramanand curata. Sistemul nostru de prefiltrare se numeste NANOAZURA 12NF-P-170GPD-2. Acest sistem de filtrare are o combinatie unica de cartuse filtrante, atat in ordinea de filtrare cat si in constructia acestora. Intr-un singur sistem de filtrare gasiti: nano-argint, KDF, zeolit, carbune activat granular si bloc, membrane de nanofiltrare (doua bucati) si pompa de presiune de aproape trei ori mai puternica in comparatie si alte sisteme de nanofiltrare. Combinatia unica a cartuselor filtrante oferta o apa de foarte buna calitate. Pompa de presiune puternica si cele doua membrane de nano, ofera posibilitatea obtinerii unui debit foarte bun, pentru ca sistemul sa poate fi utilizat cu un ionizator de apa. Un sistem clasic de nanofiltrare nu are forta necesara de a oferi un debit minim de 1,5 litri/minut, necesar pentru ca un ionizator sa functioneze corect. Sistemul nostru NANOAZURA, poate face acest lucru. Vezi pret ionizator NANOAZURA.
  • Pentru prezentarea sistemului NANOAZURA si pentru detalii despre instalare, va invitam sa vizionati tutorialul de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *