Sa produci mezeluri fara apa potabila, este imposibil.
Apa este un ingredient obligatoriu pentru unele preparate. Dar chiar daca nu ai utiliza apa in procesul de productie, tot ar trebui ca apa sa fie potabila pentru igiena vaselor de preparare, amestec, tocare.
De ce este o problema lipsa apei potabile?
Este simplu, nu ai voie sa introduci intr-un aliment, un ingredient precum apa nepotabila. In plus, igiena in domeniul alimentar trebuie sa fie impecabila. De aceea exista reglementari si controale regulate din partea DSVSA, inclusiv pentru calitatea apei.
Dar ce te faci cand locul ales pentru productie este alimentat cu apa de foraj, care nu este potabila?
Aici intervenim noi. Este suficient sa primim buletinul de analiza al apei, sa indentificam cconsumul de apa real sau estimat, sa calculam debitul orar necesar si sa vedem locul de instalare. In urma acestor informatii, proiectam si alegem echipamentele necesare pentru filtrarea si tratarea apei.
Mai jos poti vedea un astfel de proiect pentru o fabrica de mezeluri cu ingrediente naturale in care ni s-a solicitat ajutorul pentru ca apa sa devina potabila. Nu numai ca apa indeplineste acum standardele de apa potabila dar calitatea acestea depaseste cu mult cerintele de potabilizare. Asa si trebuie procedat atunci cand lucrezi in productia de alimente.
Fabrica de mezeluri se afla in zona Buftea, Ilfov. Tot proiectul, inclusiv instalarea a fost realizat in mai putin de o saptamana (in care am avut si weekend). De la prima vizita facuta de noi la fabrica si pana la predarea lucrarii a durat doar cinci zile. Colaborarea cu clientul a fost excelenta, motiv pentru care ii si multumim.
Click pe imagini pentru zoom in:
Traim vremuri in care poluarea a luat asa de mult amploare, incat fara sisteme de filtrare este imposibil sa consumam sau sa utilizam apa de calitate buna. Chiar daca ai avea acces la apa declarata potabila (dintr-o sursa publica) daca vrei sa ai o apa de calitate, este necesara filtrare. De exemplu, asa a procedat un alt client al nostru, ce produce bere. Poti vedea proiectul cu fabrica de bere aici: Tratare apa fabrica bere Bucuresti.
In zilele noastre poluarea cu plastic a luat asa de mult amploare incat studiul Orb Media spune ca exista sanse de 93% ca apa imbuteliata (in PET) sa contina microplastic, iar apa de la chiuveta (apa tratata si declarata potabila) 83% sanse sa contina microplastic. Gasesti informatii despre acest subiect, aici: Tu bei apa cu microplastic? Studiul ce te pune pe ganduri…
Avem sisteme de filtrare atat pentru fabrici, irigatii, diferite industrii, cat si pentru zona casnica. Titand cont ca suntem 70% apa, acest subiect al microplasticului ar trebui sa te preocupe. Poti consuma in continuare apa de slaba calitate sau ne poti contacta pentru a face o schimbare in viata si sanatatea ta.