Tu bei apa cu microplastic? Studiul ce te pune pe ganduri…

Da, ai dreptul sa cunosti ce apa bei. Ce crezi, ai baut pana acum apa cu microplastic?

Daca ai consumat pana acum apa imbuteliata la PET, studiul efectuat de ORB Media spune ca da. Studiul a fost efectuat cu probe din 250 de sticle de apa (la PET) ce provin de la 11 branduri de renume. Doar un search pe google: „Orb Media bottled water study” si te vei convinge. Publicatiile The Guardian si CBA si BBC afirma acelasi lucru, cum ca 93% din apa testata contine micro particule de plastic.

Tipuri de plastic gasite in apa testata: polipropilena, nylon, polietilena tereftalata (PET).

Dar apa de la chiuveta? Evident ca ne referim la apa din retelele publice, surse de apa tratate si testate.

Multumita tot unui studiu efectuat de ORB Media, 83% din apa de la chiuveta contine microplastic, Studiul a fost efectuat pe 159 de locatii diferite (deci surse diferite de apa), din 14 tari, de pe 5 continente. Diferenta dintre apa imbuteliata si apa de la chiuveta, este ca ultima poate fi filtrata si in acest fel eliminate microparticulele de plastic.

Va spunem direct, suntem foarte mirati ca acest studiu a putut fi publicat si preluat de presa internationala.

Interesant este ca Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara sugereaza ca microplasticul ar putea fi eliminat din organism dar Organizatia Unita pentru Hrana si Agricultura atentioneaza ca exista posibilitatea ca acest microplastic sa fie atat de mic incat sa existe posibilitatea de a ajunge in sange si in organe.

Pentru a fi echidistanti, vrem sa aducem in atentie si raspunsul IBWA (International Bottled Water Association), care au publicat pe pagina lor un articol ce se vrea o replica la acest sudiu. Cele mai importante puncte pe care noi le-am identificat si le traducem aici, sunt:

* Studiul Orb Media nu se bazeaza pe teste stiintifice si nu exista un consens cu privire la metodologia de testare;
*Nu exista un consens la impactul asupra sanatatii;
*Acest studiu nu face altceva decat sa sperie inutil consumatorii;
*Consumatorii pot avea incredere in apa imbuteliata pentru ca aceasta este reglementata de U.S. Food and Drug Administration si in acest fel, este sigura pentru consum;
*Microplasticul se gaseste oriunde: in sol, in aer, in apa.

Ni se pare doar noua sau ultima afirmatie afirma ca microplasticul se gaseste chiar oriunde :)?

Totusi, daca studiul Orb Media nu ar fi real sau de incredere, de ce ar prelua mari publicatii aceasta stire? Publicatii precum: Fortune, The Guardian, BBC, CBC, Time, CBS News.

Daca am ramane la acest punct, am putea trage o concluzie gresita, ca in acest moment orice apa am vrea sa consumam, ar fi contaminata cu microplastic. Conform studiului de mai sus, 93% din apa imbuteliata si 83% din apa de la chiuventa contine acest microplastic.

Dar exista speranta. Sistemele de filtrare instalate la bucatarie si care au tehnologie submicronica (filtre ceramice, ultrafiltrare, nanofiltrare, osmoza inversa), pot opri acest microplastic in proportii impresionante si anume 99,99%.

Energia ta vine din combustibilul tau. Desigur, odihna, hrana, sportul, reducerea stresului, toate influenteaza starea de sanatate. Avand totusi in vedere ca esti 70% apa, ce altceva mai bun poti face decat sa consumi o apa buna?

Mai jos va propunem cateva echipamente pentru purificarea apei, pe care le poti instala direct la punctul de consum, adica in bucatarie. Ai intrebari? Te ajutam cu toata placerea.

Recomandat pentru consum de apa antioxidanta si pentru schimbarea alcalinitatii corpului:

IONIZATOR DE APA CREWELTER 9 | 2 FILTRE | 9 PLACI DIN TITAN CU PLATINA | CU MONTARE PE CHIUVETA

Recomandat pentru zone cu duritate mica si medie precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Alexandria, Orsova, Targu-Mures, Targu-Jiu, Ploiesti, Brasov:

FILTRU APA ULTRAZURA 11UF BMB LINE

FILTRU APA ULTRAZURA LINE 8UF – AZURA FILTERS

FILTRU APA CERAMIC CERAZURA LINE 9MF – AZURA FILTERS

Recomanda pentru orase cu apa mai dura precum: Arad, Iasi, Constanta, Navodari, Mangalia, Tulcea, Timisoara, Pitesti, Buzau:

FILTRU APA ULTRAZURA ZADA PRO BMB LINE

Recomandat pentru orice tip de apa dar mai ales pentru orase cu conductivitate si duritate mai mari:Arad, Iasi, Constanta, Navodari, Mangalia, Tulcea, Timisoara, Pitesti, Buzau.

FILTRU APA CU OSMOZA INVERSA OSMOAZURA BMB-20 PRO TWIST – PH ALCALIN – ORP NEGATIV

 

Resurse:

ORB Media Fortune, The Guardian, BBC, CBC, Time, CBS News. IBPA

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *