Filtre apa pentru retea, instalate

Filtrele de apa pentru retea, se instaleaza pe conducta principala de apa cu scopul de a filtra: sediment, mal, nisip, rugina si alte tipuri de particule in suspensie.

Filtrele pentru retea pot fi de mai multe tipuri:

  • cu cartus lavabil din sita sau inox dar in acest caz, gradul de filtrarea nu poate scadea foarte mult, de obicei undeva intre 90 microni- 40 microni. Pentru diferite aplicatii cu incarcare mare a apei, exista dfiltre si cu grade de filtrare mai mari.
  • filtre cu cartus schimbabil din polipropilena sau fir infasurat. In acest caz exista cartuse cu grad de filtrare mic, chiar pana la 1 micron si pentru aplicatii speciale (fabrici/productie) chiar cu grade de filtrare mai mici. In majoritatea cazurilor, pentru o aplicatie casnica, filtrarea cea mai potrivita este la un grad intre 5 – 20 microni.
  • filtre automate si incarcate cu diferite medii filtrante – aceste tipuri de filtre se mai numesc si „statii de filtrare’ deoarece exista o automatizare ce include si un cap de comanda electronic si programabil. Filtrarea este de mai multe tipuri si depinde de mediul filtrant incarcat, ca de exemplu: filtrare sediment/fier/mangan/nitrati/clor si substante organice. Nu exista mentenanta de schimb la cateva luni ca in cazul filtrelor cu cartuse dar la cativa ani (perioada difera in functie de mediul filtrant) trebuie inlocuit mediul filtrant. De obicei, aceasta operatiune trebuie facuta de personal specializat.

Nota: este indicat ca filtrele sa fie cat mai mari (mentiune pentru filtrele cu cartus). Cu cat un filtru este mai mare, cu atat suprafata de filtrare a cartusului este mai mare, ceea ce inseamna, o schimbare la o perioada mai mare a cartusului, o cadere de presiune mai mica, un debit mai bun.

Filtrele pentru retea pot fi si cu alte tipuri de cartuse filtrante: pentru declorinare, pentru metale grele, pentru bacterii si chisturi, pentru fier si mangan etc. Cel mai des se utilizeaza filtrele pentru sediment si filtrele pentru declorinare.

Mai jos puteti vedea o colectie de fotografii cu filtre pentru retea, fie ca sunt doar cu sita sau discuri (lavabile), fie ca sunt cu cartus schimbabil sau cu cartus pentru declorinarea apei.

In cazul in care ai achizitionat si instalat un filtru pentru retea, te rugam sa ne trimiti poze cu el, pentru sectiunea noastra de Echipamente Instalate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *