Ce cantitate de sare se pune in dedurizator?

ce cantitate de sare se pune in dedurizator

Cantitatea de sare care se pune intr-un dedurizator, depinde marimea acestuia.

Intr-un dedurizator casnic pot intra de la un sac pana la trei saci. Poate si mai mult. Iar un sac de sare are 25 de kg.

Totusi, indiferent de marimea dedurizatorului, sfatul nostru este sa incarci cu sare minim jumatate din spatiul alocat. Daca incarci tot acel spatiu destinat sarii, este si mai bine. Cu cat pui mai multa sare, cu atat vei incarca mai rar.

Chiar si in cazul dedurizatoarelor similare ca marime, poate diferi capacitatea de incarcare in functie de tipul dedurizatorului, monobloc sau bibloc. Dedurizatorul monobloc are are vasul de sare incorporat pe cand cel bibloc are vasul de sare in exterior. De obicei dedurizatorul cu vasul de sare separat, are o capacitate mai mare de incarcare. Exemple, mai jos:

Mai poate aparea urmatoarea intrebare: care este cantitatea de sare minima necesara?

Raspunsul este: Apa nu trebuie sa se vada in spatiul destinat sarii. Dupa cum probabil ca stiti, in timpul regenerarii dedurizatorul introduce o anumita cantitate de apa in zona de incarcare a sarii, pentru formarea saramurii cu care dedurizatorul se va regenera urmatoarea data. Este nevoie de minim sase ore pentru formarea corecta a saramurii si de aceea, apa se introduce inainte de urmatoarea regenerare pentru a exista timp necesar in formarea acestei saramuri.

Deci, daca te uiti in interiorul dedurizatorului, ar trebui sa vezi sarea. Daca vezi apa inseamna ca trebuie sa mai adaugi sare.

Cateva mentiuni pentru utilizatorii incepatori:

  • Sarea nu se inlocuieste ci se consuma;
  • Consumul este aproximativ de 120 grame/litru rasina. Spre exemplu, un dedurizator cu 25 litri rasina, va consuma la o singura regenerare 3 Kg de sare;
  • Daca consumul este casnic si ai incarcat cu sare la maxim spatiul destinat, ar trebui sa faci o verificare la aproximativ trei saptamani. Desigur, este doar o recomandare care are variatii in functie de capacitatea de incarcare cu sare (marimea dedurizatorului) si volumul de apa consumat.
  • Pentru un consum redus de sare, iti recomandam sa achizitionezi doar un dedurizator volumetric. Acest tip de dedurizator intra in regenerare dupa un volum de apa consumat, presetat in functie de marimea acestuia si de duritatatea apei. Deci, daca nu exista consum de apa, dedurizatorul nu intra in regerenerare.
  • Exista si dedurizatoare care intra in regenerare in functie de timp. Indiferent ca exista sau nu consum de apa, va intra in regenerare la un timp prestabilit, poate 2 zile sau 3 zile. Depinde cum a fost setat, in functie de marimea acestuia si de duritate, pe baza unui consum estimat de apa. Acest tip de dedurizator nu este deloc economic. Chiar daca nu consume apa, dedurizator va intra in regenerare. Nu recomandam si nu vindem acest tip de dedurizator, pentru ca este o gaura in buzunarul clientului. Cu toate acestea, dedurizatoarele cu regenerare in functie de timp sunt mai ieftine, de aceea multe firme prefera sa vanda acest tip de echipament.

Daca ai ceva intrebari depre subiectul de mai sus, lasa intrebarea ta in formularul de mai jos si iti vom raspunde.

2 thoughts on “Ce cantitate de sare se pune in dedurizator?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *