De ce un prefiltru pentru ionizatorul de apa?

De de un prefiltru pentru ionizatorul de apa

Pai hai sa vedem. Exista doua motive pentru care ar trebui sa instalezi un astfel de prefiltru pentru ionizatorul de apa:

  • Cel mai important, pentru o calitate mai buna a apei, adica un grad de filtrare mai mic decat al filtrului incorporat in ionizator;
  • Sau pentru a proteja filtrul din ionizator, care este mult mai scump si care ar trebui schimbat inainte de vreme, daca nu s-ar utiliza o prefiltrare.

La ce ma refer cand spun prefiltru sau prefiltrare? Mai exact la un filtru sau un ansamblu de filtre ce se instaleaza inainte ca apa sa ajunga in ionizator.

Inainte sa intru in explicatii, iti spun doar atat: asigura-te ca apa apa ta este dintr-o retea publica, adica apa tratata, dezinfectata (clor de exemplu in apa) si declarata potabila. Daca apa este de put/foraj, ai grija sa faci un buletin de analiza fizico-chimic si microbiologic pentru a vedea cum stai cu apa. Nu cunosti ce analize ai nevoie? Trimite-ne un email si te ajutam. Eventual iti facem si o recomandare pentru un laborator de apa.

Cunosc un caz in care apa de foraj a unei doamne, continea mult amoniu. O firma de renume in vanzarea de ionizatoare (poate ai auzit de „apa K….n”), i-a vandut doamnei acest ionizator. Doamna a consumat apa asta vreo patru ani. Pana cand, print-un test al apei a descoperit ca apa contine amoniu. Doamna a consumat ani de zile apa cu amoniu, dar macar era ionizata :). Lipsa de profesionalism, ceea ce e trist. Asa ca, apa de foraj/put, trebuie intotdeauna testata. Asta este sfatul meu pentru tine si cred ca apreciezi acest lucru.

Dar gata cu „las’ ca merge si asa”. Sa ne intoarcem la ce te intereseaza si anume, prefiltrarea.

Poti utiliza un kit de prefiltre, de exemplu 5 microni + ultrafiltru, adica o filtrare cu grad mai mic de 0,2 microni. Este necesara aceasta prefiltrare? Cam da daca vrei sa elimini din apa protozoare precum criptosporidium si giardia. Literatura de specialitate declara ca daca sursa de apa, este de suprafata (rauri si lacuri), atunci exista sanse mari ca aceste protozoare sa se afle in apa, chiar daca s-a dozat clor in aceasta apa. De ce? Datorita rezistentei la clor a acestor protozoare.

Mai jos vei gasi exeemple pentru astfel de kituri. In functie de ionzator, se poate utiliza un tip sau altul din cele de mai jos.

Pentru ionizatoare fara comanda de On/Off, precum cele de la Pure Pro, este necesara si o baterie de apa din care sa se deschida si inchida apa. Ca in exemplul de mai jos. Unul din cele mai vandute ionizatoare de la Pure Pro este modelul JA-703. Am instalat multe ionizatoare JA-703 acest tip de filtru.

FILTRU APA ULTRAZURA ZADA BMB LINE AZURA FILTERS

KIT PREFILTRARE IONIZATOR APA 5 MICRONI + ULTRAFILTRARE + BATERIE

In cazul in care ionizatorul are deja functie de On/Off (precum Crewelter si Biontech), atunci este nevoie de un alt kit, fara baterie. In acest caz, varianta corecta este aceasta:

KIT PREFILTRARE IONIZATOR APA 5 MICRONI + ULTRAFILTRARE

Motivul al doilea pentru care ai instala un prefiltru, este protectia filtrului din interiorul ionizatorului. De ce ai face asta? Pai daca nu o faci, sunt sanse slabe sa ajungi cu filtrul/filtrele ionizatorului la capacitatea maxima de filtrare. Se vor bloca/infunda mult mai repede cu mizeria din apa (rugina si mal). Iar acestea costa…mult mai mult decat prefiltrul. Asa ca, variantele sunt:

KIT PREFILTRARE IONIZATOR APA 5 MICRONI + BATERIE

FILTRU SEDIMENTE 5 MICRONI ANTIBACTERIAN 10″ RACORD 1/2″

Ce zici, ai primit sfaturi bune? Suna-ne si intreba-ne orice despre apa. Devino clientul nostru si vei aveam parte numai de sfaturi bune, produse excelente si lipsa batailor de cap. Esti 70% apa, ceea ce rezulta ca putine aspecte sunt mai importante in viata asta ca apa pe care o consumi.

Hai cu noi si vei avea zilnic parte de o apa care te va inviora!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *