Apa alcalina VS apa alcalina ionizata, explicatii pas cu pas

Apa alcalina VS apa alcalina ionizata, explicatii pas cu pas

Apa alcalina nu este acelasi lucru cu apa alcalina ionizata.

Apa alcalina = apa cu pH mai mare de 7. Aceasta apa se poate obtine usor si relativ ieftin, prin instalarea sau adaugarea unui filtru de mineralizare, la un sistem de purificare nou sau deja existent. Un astfel de filtru se numeste in general: filtru de mineralizare / de remineralizare / de alcalinizare. Daca filtrul este de calitate buna, va ridica pH-ul apei cu una, maxim doua unitati peste pH-ul apei de la sursa respectiva. De exemplu, daca apa la o anumita sursa are un pH de 7, dupa filtru de mineralizare va avea un pH intre 8 – 9. pH-ul obtinut cu un filtru de mineralizare nu poate fi exact si este dependent de: sursa de apa, debitul instantaneu, perioada de viata a filtrului (momentul testarii apei in raport cu perioada de viata a filtrului). Un astfel de filtru are o durata de viata de aproximativ un an.

Acest tip de filtru este de obicei livrat si des intalnit, impreuna cu purificatoarele de osmoza inversa. Motivul este ca osmoza inversa demineralizeaza complet apa iar pH-ul apei scade de obicei sub 7. Deci apa devine usor acida. Pentru a o remineraliza usor si pentru a avea un pH alcalin sau macar neutru, se va utiliza un astfel de filtru.

Apa alcalina obtinuta cu un filtru de remineralizare, nu are efectele de detoxifiere si terapeutice pe care le are apa alcalina ionizata. De ce? Pentru ca nu are un ORP negativ si pentru ca nu contine hidrogen molecular.

PS: Tot ce am declarat mai sus in acest articol este complet adevarat dar suntem nevoiti sa aducem o nota tarzie cu privire la aceste lucruri (editam acest paragraf mult mai tarziu si anume in data de 25.06.2021). Am descoperit un producator care cu 9 minerale naturale incapsulate intr-un filtru, a reusit performanta obtina apa alcalina cu valoarea de 9 – 9,5 cat si ORP negativ (-250 -300), adica apa hidrogenata molecular. Dar acest lucru este o exceptie si nu cunoastem un alt filtru care sa poata avea aceasta performanta. La sfarsitul acestui articol, com face referire la aceste tipuri de purificatoare.

Apa alcalina achizitionata din comert – aceeasi problema, nu are ORP negativ si nu contine hidrogen molecular. In plus, apa din comert imbuteliata in plastic, contine riscul sa nu fi fost depozitata in conditii corecte, motiv pentru care poate migra in apa asa numitul contaminant cancerigen Bisfenol A. Iar de cativa an se discuta foarte serios de prezenta in apa a microplasticului. Vezi articolul: Tu bei apa cu microplastic? Studiul ce te pune pe ganduri…

Concluzie: apa alcalina obtinuta cu un filtru de re/mineralizare sau cumparata din comert, este doar o apa cu un pH mai mare de 7 dar fara efectele terapeutice oferite de un ionizator de apa.

Apa alcalina ionizata – este o apa obtinuta cu ajutorul unui ionizator de apa. Aceasta apa ionizata are un ORP negativ si este imbogatita cu hidrogen molecular. Apa alcalina ionizata este o apa detoxifianta si terapeutica. Aici veti gasiti un articol tradus, care arata declaratiile anumitor medici despre apa alcalina ionizata.

ORP-ul negativ si hidrogenul molecular se pastreaza in apa pana la 18 – 24 ore. Cu cat consumam apa mai aproape de momentul obtinerii acesteia de la ionizator, cu atat apa are o calitate mai buna, un ORP mai negativ si o cantitate mai mare de hidrogen molecular. Acesta este motivul pentru care apa alcalina ionizata NU POATE FI IMBUTELIATA, deoarece efectele antioxidante/terapeutice se pierd dupa maxim 24 H.

Apa alcalina ionizata este mult mai usor de asimilat si hidrateaza mult mai bine deoarece moleculele de apa sunt grupate in manunchiuri formate din 4 – 6 molecule fata de apa alcalina obtinuta cu un filtru de mineralizare care este grupata in manunchiuri de 10 – 16 molecule.

In plus, utilizarea unui ionizator de apa ofera posibilitatea de a opta pentru un anumit pH. Aceste tipuri de aparate, au posibilitatea de a alege ce tip de pH sa contina apa. Acest lucru este foarte important deoarece, cresterea pH-ului apei trebuie sa se faca treptat, adica apa se va consuma cu un pH mai mic la inceput, iar in cateva saptamani se va putea ajunge la un pH de 9 sau 9,5. Se va incepe consumul de apa ionizata cu un pH mic (7,5 – 8,5) altfel exista riscul ca consumatorul sa experimenteze simptome de detoxifiere puternice (durere de cap, greata, durere de stomac etc).

Inca un avantaj: ionizatorul de apa poate oferi si apa acida, adica cu pH sub 7. Apa acida este foarte apreciata de multi clienti si se poate utiliza pentru uz extern: dezinfectie, piele cu probleme (arsuri, eczeme etc). Mai multe despre apa acida, aici: Apa acida ca dezinfectant.

Scopul acestui post este sa explice diferenta intre apa alcalina si apa alcalina ionizata. Speram ca am reusit sa te larmurim si daca ti se pare interesant ce ai citit si crezi ca poate ajuta si alte persoane, te rugam sa distribui acest articol  acolo unde crezi tu ca este mai bine: Facebook, Google+ sau chiar prin email-ul personal catre un prieten sau membru de familie interesat.

Ionizatoarele noastre cele mai performante, cele ce produc apa alcalina cu hidrogen molecular, adica apa antioxidanta:

IONIZATOR DE APA MEDIQUA AK-2000 – 9 PLACI DIN TITAN CU PLATINA – 2 FILTRE – CU MONTARE SUB CHIUVETA

IONIZATOR DE APA MEDIQUA AK-2000 – 9 PLACI DIN TITAN CU PLATINA – 2 FILTRE – CU MONTARE PE CHIUVETA

IONIZATOR DE APA CREWELTER | 2 FILTRE | 9 PLACI DIN TITAN CU PLATINA | CU MONTARE SUB CHIUVETA

IONIZATOR DE APA CREWELTER 9 | 2 FILTRE | 9 PLACI DIN TITAN CU PLATINA | CU MONTARE PE CHIUVETA

Purificatoare de apa cu osmoza inversa sau cu nanofiltrare, ce au rol si de alcalinizare si ionizare a apei. Apa hidrogenata molecular, cu ORP negativ.

Purificator cu nanofiltrare NANOAZURA ULTRA SMART NF85, sistem pilotat de un microcomputer cu afisaj:

NANOAZURA ULTRA SMART NF85 – APA ALCALINA HIDROGENATA

Purificator cu osmoza inversa, OSMOAZURA ULTRA SMART RO100, sistem pilotat de un microcomputer cu afisaj:

FILTRU APA CU OSMOZA INVERSA OSMOAZURA ULTRA SMART RO100 – APA ALCALINA HIDROGENATA

Purificator cu osmoza inversa OSMOAZURA BMB-20 PRO TWIST

FILTRU APA CU OSMOZA INVERSA OSMOAZURA BMB-20 PRO TWIST – APA ALCALINA HIDROGENATA

Daca inca esti nelamurit, iti aducem in atentie faptul ca esti 70% apa. Stilul de viata, hrana, odihna, toate conteaza in procesul ireversibil de imbatranire. Tot ce putem face este sa franam acest proces, iar apa joaca cel mai important rol poate, deoarece suntem 70% apa, asa cum spuneam mai sus. Deci, ce oare conteaza mai mult ca apa sa fie de calitate, iar daca se poate si antioxidanta. Antioxidantii sunt cei care ne tin sanatosi, care elimina radicalii liberi din corpul nostru, al meu si al tau. Cu cat mai multi cu atat mai energici si mai tineri.

Daca argumentele de mai sus nu sunt de ajuns (nu vad de ce nu ar fi, totul este cat se poate de real si de logic), iti aduc in atentie urmatorul fapt. Studiul Orb Media prin care s-au testat 250 de sticle cu apa (apa imbuteliata PET) din 11 branduri, a aratat ca: toate erau contaminate cu plastic de mai multe tipuri: polipropilena, nylon, polietilena tereftalata (PET). Aici vorbim de microplastic, particule atat de mici prezente in apa imbuteliata, incat nu se pot observa cu ochiul liber.

Deci ce sanse ai sa bei o apa de calitate, cumparand apa la PET?

Esti 70% apa. Apa este combustibilul tau. Tu ce alegi?

Ai nevoie de consiliere sau ai intrebari suplimentare? Suna-ne sau lasa-ne un mesaj scris, aici: Contact

Ce spun clientii despre noi prin intermediul recenziilor google/azura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *