Primele cercetari asupra apei alcaline ionizate

Ionizatoare pentru apa alcalina ionizata si apa acida ionizata.
Rusii sunt cei care au facut primele cercertari cu privire la notiunea de apa alcalina ionizata  si asta in prima parte a secolului XX. Prin cercetarile lor au ajuns la concluzia ca ionii negativi sunt buni pentru sanatate, deci, prin deductie au ajuns la concluzia ca ionii pozititi sunt rai pentru sanatate. Ei au experimentat electroliza si au vazut ca in apa se produc ioni negativi si ioni pozitivi in acelasi timp.

Provocarea a fost sa desparta acesti ioni negativi de ionii pozitivi. Se pare ca primul ionizator de apa a fost inventat in Rusia la inceputul anilor 1900. Mai tarziu, alte cercetari in domeniul nutritiei au aratat ca ionii negativi sunt buni pentru sanatate pentru ca au efect antioxidant. Acesti ioni negativi se gasesc in apa alcalina ionizata dar si in fructe si legume proaspete.

Sunt nenumarate studii asupra apei alcaline ionizate si asupra efectelor sale benefice asupra organismului. De exemplu in anul 1887, chimistul suedez Svante Arrthenius a dedus ca in solutii diluate, electrozii sunt complet disociati in ioni pozitivi si ioni negativi. A aplicat aceasta teorie la acizi si baze, demonstrand ca acizii disociati produc ioni H+ si bazele OH. Pentru acest lucru a primit Premiul Nobel in anul 1903, pentru chimie.

La sfarsitul anilor 1960 a existat un proiect numit Chelyabinsk, pentru a a afla daca apa ionizata poate elimina radiatiile din organism. Rezultatul a fost un succes. Proiectul Chelyabinsk a fost condus de Vladimir Egov iar experimentele au avut loc un Muntii Ural. In aceea perioada, multe persoane din Uniunea Sovietica au fost expuse radiatiilor datorita ceretarilor si dezvoltarilor nucleare.

Intre anii 1970 si 1980 dezvoltarea cu privire la ionizatoarele de apa a continuat. Primul ionizator casnic a fost vandut in Japonia.
De atunci si pana acum, nenumarati medici au inceput sa utilizeze apa alcalina ionizata in tratarea multor afectiuni. Puteti vedea o colectie de afirmatii ale medicilor, in sectiunea blogului nostru: Ce spun medicii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!!