Eficienta unui filtru cu polifosfat

In multe cazuri am fost intrebati de filtrele cu polifostati si de eficienta lor. Raspunsul nostru a fost acelasi, mereu: nu vindem asa ceva, nu vindem tehnologii care nu functioneaza, nu vindem filtru cu polifosfat.

Teoretic, polifosfatul ar trebui sa creeze un strat de protectie pe suprafetele interioare din instalatii, pentru ca sarurile de calciu si de magneziu sa nu se mai depuna, deci sa nu mai existe probleme cu duritatea apei. In practica, acest lucru nu se intampla, iar duritatea apei creaza probleme in continuare. Acest lucru este dovedit de email-ul primit de la un client al nostru, ce ne solicita o solutie tehnica care sa functioneze. Gasiti mai jos textul email-ului dar si un print screen de la acest email. Din motive de confidentialitate si protectie a datelor, nu putem furniza numele si adresa de email a clientului.

Mesajul din email al clientului:

„Buna ziua!

In primul rand sa va multumesc pentru solutia de filtrare pe care mi-ati
recomandat-o acum un an si jumatate pentru apa rece. Revin la dvs., in
calitate de client multumit, cu o noua problema.

Centrala termica pe care o detin produce o cantitate impresionanta de
calcar, care imi infunda bateriile, fiind necesara curatirea aproape
saptamanala a perlatoarelor. Necazul este ca detin si o coloana de dus
care necesita demontarea din perete pentru curatarea unei site.

La intrarea in centrala, pe teava de apa rece, este montat un filtru cu
polifosfati, dar nu exista niciun efect pozitiv vizibil.

Rugamintea mea este sa-mi oferiti o solutie pentru captarea/filtrarea
particulelor de calcar de pe iesirea de apa calda a centralei si,
eventual, un echipament complementar pentru reducerea „productiei” de
calcar.

Multumesc anticipat!”

 

 

 

 

 

 

 

Tehnologiile noastre functioneaza cu eficienta excelenta impotriva apei dure si acestea sunt:

TAC – Template Assisted Cristalization – Next Scale Stop – tehnologia care are o eficienta dovedita impotriva depunerilor, de 99,6%. Testarea a fost efectuata sub protocolul german DVGW – articolul V512 (Verification water treatment device for reduction of scale formation.

Aparate anticalcar electromagnetice Scalewatcher – tehnologie si brand testat de catre Universitatea Portsmouth – Rezultatul studiului: Scalewatcher are un randament foarte bun impotriva apei dure!

Aqua Soft Natural – singurul sistem din lume care combina tratarea magnetica cu magneti bio-ceramici impreuna cu filtrarea mecanica. Este un produs unic, fabricat in Israel!

Toate tehnologiile prezentate mai sus, sunt ecologice si economice, fara consum de sare si aproape, fara mentenanta.

Pentru o alegere corecta, in functie de necesitatea de dvs, de debit, de duritate, va sugeram sa contactati echipa noastra.

Mai jos gasiti aparate electronice eficiente anticalcar, testate de Universitatea Portsmouth; rezultatul? Scalewatcher are un randament excelent impotriva apei dure.

 

Scalewatcher 4  STAR. Cel mai puternic aparat din gama aparatelor pentru zona rezidentiala. Functioneaza pe orice duritate si pe conducte cu diametrul de pana la 40 mm.

DISPOZITIV ELECTRONIC ANTICALCAR SCALEWATCHER 4 STAR

Scalewatcher 3 STAR. Recomandat pana la o duritate de 20 grade germane (avem clienti multumiti care l-au instalat si pe apa cu duritate mai mare), si pentru conducte cu diametrul maxim de 28 mm.

DISPOZITIV ELECTRONIC ANTICALCAR SCALEWATCHER 3 STAR

O alta gama de produse cu randament foarte bun impotriva depunerilor de calcar este Next Scale Stop, companie americana. Daca apa este de la reteaua publica si este dura, puteti utiliza cu incredere aceste sisteme de mai jos. Daca apa este de foraj/put, atunci este necesar un buletin de analiza apei.

Mai jos gasiti sistemele Next Scale Stop ce se utilizeaza pentru case si apartamente rezidentiale. Pentru alte aplicatii (hoteluri, pensiuni, fabrici) va sugeram sa ne solicitati oferta.

DEDURIZATOR APA FARA SARE TRIO TAC NEXT SCALE STOP NSS-110B-T

DEDURIZATOR APA FARA SARE DUO TAC NEXT SCALE STOP NSS-110B-D

 

DEDURIZATOR APA FARA SARE TAC NEXT SCALE STOP NSS-110B

 

 

5 thoughts on “Eficienta unui filtru cu polifosfat

 1. Pingback: Cand sa nu utilizam un dedurizator fara sare TAC? - azura.ro

 2. Andrei says:

  Domnilor…. poate nu am inteles eu bine dar clientul „multumit” spune ca are depunere de calcar pe perlatoarele de la bateriile de chiuveta si dus…. pai scuzati-ma dar filtrul cu polifosfati se monteaza strict pe circuitul(inchis) de incalzire si nu pe cel de apa calda menajera. Am mai auzit eu de la un meserias ca cica filtrul cu polifofati strica centrala.

  • Consilier tehnico-comercial says:

   Va multumim pentru comentariu si il apreciem. Din pacate filtrele cu polifosfat se vand pe piata fara explicatii de instalare. Intrati in orice magazin de bricolaj si veti vedea asta.

   In al doilea rand am gasim pe teren foarte multe filtre cu polifosfat instalate pe linia de alimentare a casei/apartamentului, nicidecum pe circuitul inchis. Asta este realitatea…

   Va dorim numai bine!

 3. Simion Negru says:

  Detin o centrala termica Ariston, care,pe conducta de apa rece inainte de fiktrul y de la intrare are un filtru cu polifosfat.M-ar interesa un filtru anticalcar eficient,care sa nu necesite modificari,sau poate mici modificari. Ce solutie imi puteti recomanda ? Va multumesc.

  • Consilier tehnico-comercial says:

   Buna ziua,

   Singura solutie tehnica care nu necesita nicio modificare (cu o conditie), este aparatul electromagnetic Scalewatcher (modelul recomandat pentru dvs vi-l pot spune dupa ce stiu mai multe informatii despre apa), deoarece nu trebuie taiata conducta de alimentare cu apa. Dar conditia este sa avem unde instala bobina aparatului, pentru ca in multe cazuri, teava iese din perete in scurt si intra in centrala. In acest caz nu avem cum sa instalam un aparat Scalewatcher. Ar fi bine sa ne trimiteti cateva poze cu instalatia si centrala dvs. Aparatul Scalewatcher poate fi montat si la 20 -30 metri distanta de centrala, deci daca aveti in alta parte acces la conducta de alimentare a casei si curent electric in acel loc, atunci problema este rezolvata. Alte tehnologii dar cu modificari: Aqua Soft Natural (tratare si filtrare magnetica, tehnologie Israeliana), TAC NEXT SCALE STOP (tratare moderna, tehnologie americana). Cel mai bine ar fi sa ne sunati si sa vorbim concret ce se poate face in cazul dumneavoastra.

   Vedeti mai jos prin accesarea link-urilor cu arata fiecare din echipamentele de mai sus, instalate:

   SCALEWATCHER – galerie foto: https://azura.ro/category/echipamente-instalate/aparate-anticalcar-electromagnetice/
   Aqua Soft Natural – galerie foto: https://azura.ro/category/echipamente-instalate/magnetizare-apa/
   TAC NEXT SCALE STOP – galerie foto: https://azura.ro/category/echipamente-instalate/dedurizare-fara-sare-tac/

   Zi excelenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *