Cum tratam apa contaminata cu legionella?

Cum tratam apa contaminata cu legionella

Apa contaminata cu legionella se poate afla in boilerul tau si chiar in conductele casei.

Lipsa clorului in cazul apei de foraj/put, mareste riscul de a apartie a bacteriilor si chiar a legionella in instalatia de incalzire a casei. Ne intalnim des cu situatia in care apa calda miroase a „oua clocite”. Daca si tu ai problema asta, exista riscul destul de mare sa ai bacteria legionella, dezvoltata in boiler si in conductele casei. 

Despre legionella

In iulie 1976, a existat un focar de pneumonie ce a afectat 221 de persoane care participat au la conventia anuala Pennsylvania American Legion la Hotel Bellvue – Stratford in Philadelphia. Din cele 221 de persoane infectate, 34 au murit. In Decembrie 1977 microbiologi au reusit să izoleze o bacterie prin autopsia tesutului pulmonar prelevat de la unul dintre legionari. Bacteria a fost numita „Legionella pneumophila” (Legionella in onoarea Legiunii americane si pneumophila care vine din greaca ” iubitoare de pulmonar”) dovedindu-se a fi complet diferita de alte bacterii. Spre deosebire de pacientii cu alte pneumonii, pacientii cu boli legionare au adesea simptome gastrointestinale severe, inclusiv diaree, greata si varsaturi.

Cele mai intalnite tratamente ale apei contaminata cu Legionella, sunt:

In cazul mirosului de a”oua clocite” pe linia de apa calda, iti recomandam urmatorul produs:

TABLETA EFERVESCENTA DEZINFECTIE APA CLOR DIOXID eOxide

Dezinfectia cu eOxide este punctuala si nu este un tratament permanent. Dezinfectia va trebui repetata ori de cate ori mirosul neplacut va reaparea.

In cazul in care doresti ca problema nu mai reapara, este necesar un tratament permanent, adica dezinfectie premanenta prin introducerea controlata de clor sau de clor dioaxid in apa. Acest lucru se poate face printr-un clorinator automat:

CLORINATOR AUTOMAT DOZARE PROPORTIONALA ATAM2

In ultimul rand trebuie sa ai in vedere ca apa dura, favorizeaza dezvoltarea bateriilor in apa. Depunerea de calcar in boiler si in instalatia de incalzire, produce un strat suport pe care se dezvolta un biofilm. Acest biofilm este aproape imposibil de eliminat doar cu clor. eOxide, rupe acest biofilm si il elimina, dar datorita calcarului, se va reface. De aceea, apa trebuie filtrata mecanic si dedurizata sau tratata anticalcar. Fara un tratament adecvat, problema mirosului neplacut va reaparea mai devreme sau mai tarziu.

Te confrunti cu problema mirosului de „oua clocite” in instalatia ta de apa calda si ai intrebari suplimentare? Te asteptam cu un email sau cu un telefon, aici: Contact.

Iti recomandam si urmatorul articol despre eOxide:

Intrebari frecvente despre dezinfectia apei cu eOxide

Pentru gama completa de purificatoare impotriva Legionella, vezi si:

Clairify Quantum Disinfection

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *