Ce sa aleg? Statie de dedurizare sau aparat anticalcar Scalewatcher, fara consum de sare?

Care este echipamentul cel mai bun pentru mine? Statia de dedurizare sau aparat anticalcar Scalewatcher?

Dedurizarea este diferita de conditionare. Prin utilizarea unei statii de dedurizare, vei obtine o apa moale, fara minerale (lipsa calciu si magneziu) dar cu adaos de sodiu. Pentru ca asa functioneaza in dedurizator, prin schimb ionic. Adica, scoate din apa ionii de calciu si de magneziu responsabili cu duritatea apei si adauga sodiu (sare). Daca vrei sa consumi aceasta apa trebuie spus ca sodiul din apa, corelat cu lipsa ionilor de calci si de magneziu, aduc in general probleme sistemului cardiovascular. 

Daca scopul este doar sa iti protejezi de calcar centrala termica, masina de spalat, conductele si robinetii, atunci un apararat electromagnetic anticalcar este ideal. In plus, nu exista costuri de mentenanta ca in cazul statiei de dedurizare (sare + apa consumata la fiecare regenerare).

Inca un aspect, daca ai fosa septica, cu siguranta nu vrei sa o vitanjezi mai des pentru ca la fiecare regenerare vei deversa in ea minim 120 litri de apa (volumul de apa deverstat trebuie corelat cu marimea dedurizatorului).

Cum functioneaza o statie de dedurizare

O statie de dedurizare funtioneaza prin schimb ionic, un proces care capteaza ionii de calciu si magneziu, inlocuindu-i cu ioni de sodiu (sare). Aceasta tehnica de tratare rezolva problema apei dure si este eficienta, totusi nu este recomandata datorita nivelului de sare introdus in apa. Acest lucru necesita instalarea unui filtru cu osmoza inversa pentru a indeparta sarea din apa. Un alt neajuns este consumul saptamanal de sare care poate ajunge intr-un an la sume de 100 – 150 eur, calcul raportat la un dedurizator casnic. Daca aducem in discutie un bloc de locuinte spre exemplu, lucrurile se schimba semnificativ. Un calcul estimativ poti gasi in acest articol: Dedurizarea clasica sau tratarea anticalcar cu aparat electrimagnetic Scalewatcher?

Un dedurizator casnic care a fost dimensionat bine, intra in regenerare cam de doua ori pe saptamana. Daca luam exemplul unui dedurizator mediu ca marime, cu 25 l rasina, la fiecare regenerare avem un consum de 3 kg. sare. Intr-o saptamana avem un consum de 6 kg. sare, rezulta ca intr-un an avem un consum de aproximativ 288 kg. Pretul pe kg. de sare este aprox. 1,8 lei, rezultand un cost anual de 518 lei.

Pe langa costul de sare trebuie sa luam in calcul consumul de apa, deci nu este un echipament prea ecologic. Problema este ca nevoia unui dedurizator apare mai ales la case care nu sunt racordate la canalizare iar aceasta apa cu saramura ajunge in general in fosa septica. Acest lucru nu este prea indicat din cauza florei bacteriene ce este necesara sa se dezvolte in fosa pentru a functiona corect dar si din cauza necesitatii mai dese de vitanjare.

Aparatul anticalcar Scalewatcher

Aparatul electronic de conditionare a apei dure lucreaza utilizand un camp electronic pentru a schimba forma calciului din apa, deci rezultatul este ca in aceasta forma nou nu se mai poate lipi de tevi si de diferite suprafete. Tratamentul apei dureaza aproximativ 48 ore zile ceea ce este suficient ca apa sa paraseasca conductele casei. Simplu si efectiv, chiar functioneaza si chiar va indeparta din calcarul deja depus in instatia ta.

Duritatea apei va ramane aceeasi, iar petele albe vor aparea in continuare pe vesela, chiuveta, baterii, faianta. Dar aceste pete se for sterge cu usurinta, doar cu o laveta umeda, fara sa utilizezi chimicale agresive.

Important in acest proces este ca schimbatorul de caldura al centralei termica va ramane curat si fara calcar, conductele vor ramane curate si chiar se vor curata daca contin deja calcar pe interior, bateriile de apa si robinetii nu se vor mai bloca, vasele de wc vor ramane curate si chiar se vor curata de calcarul depus in acestea.

 

Ce este mai bine sa aleg?

Noi suntem o companie de tratare a apei. In portofoliul nostru avem atat statii de dedurizare a apei, cat si aparate anticalcar Scalewatcher.

Este bine sa va intrebati care sunt modivele pentru care vreti sa dedurizati apa:

Daca va deranjeaza urmatoarele aspecte, va este necesara o statie de dedurizare clasica:

– pete albe pe vesela, pe chiuveta si pe alte obiecte sanitare
– nu doriti sa curatati aceste pete

Daca va deranjeaza urmatoarele aspecte, este bine sa achizitionati Scalewatcher:

– depunerile din conductele de apa
– costul lunar cu sarea
– deplasarea la magazin si greutatea sacilor de sare
– grija de a adauga mereu sare in dedurizator

Garantia de retur

In cazul in care va hotarati sa achizitionati un aparat Scalewatcher, este bine sa stiti ca avem o politica de garantie pentru multumirea dvs. in cazul in care nu va multumeste din diferite motive, Scalewatcher, ne puteti returna produsul fara nicio problema. Conditiile de returnare si de utilizare, le gasiti descrise pe pagina de produs. Puteti primi banii inapoi sau puteti achizitiona de la noi o statie de dedurizare clasica, urmand sa platiti doar diferenta de pret.

Mai jos poti gasi aparatele anticalcar Scalewatcher pentru zona casnica. Pentru blocuri de locuinte, hoteluri si pensiuni, spitale si clinici private, sisteme de irigatii, ferme, ne poti solicita o oferta prin email.

DISPOZITIV ELECTRONIC ANTICALCAR SCALEWATCHER 4 STAR

DISPOZITIV ELECTRONIC ANTICALCAR SCALEWATCHER 3 STAR

DISPOZITIV ELECTRONIC ANTICALCAR SCALEWATCHER SW NANO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *