Filtrarea si tratarea apei cu bacterii

Problema bacteriilor in apa o intalnim in mod uzual atunci cand avem ca si sursa: foraje, puturi, apa de izvor. In aceste cazuri este cel mai probabil sa avem o problema cu bacteriile, deoarece nu exista in dezinfectant in apa. In retelele de apa controlate si dezinfectate cu clor, problema bacteriilor este rezolvata. Se poate intampla din diferite motive (ex: lucrari la conductele de apa) ca accidental, apa sa fie contaminata cu bacterii. Totusi, clorul fiind prezent in permanenta in conductele de apa, riscul pentru sanatatea omului, cauzat de eventuale contaminari accidentate, sa fie mult diminuat.

Asa ca apa de retea publica, controlata si dezinfectata cu clor, este sigura din punct de vedere bacteriologic. Eventual, de ne putem face probleme de prezenta chisturilor precum criptosporidium si giardia. Cu un filtru de apa potrivit, eliminam si acest risc (ne puteti consulta cu privire la filtrul de apa potrivit).

Problema bacteriilor in apa ramane in zonele unde nu exista alimentare cu apa controlata si clorinata. Asemenea cazuri se intalnesc la case si vile particulare, unde sursa de apa este proprie.

Ce putem face in astfel de cazuri?

Tratamentul ideal implica echipamente costisitoare si nevoia de spatiu generos pentru amplasarea acestora. Implica pompa dozatoare cu automatizare (pentru dozarea clorului), vas de stocare pentru perioada necesara de dezinfectie cu clor, filtrare de sediment, mal si nisip, eliminarea clorului din apa cu filtru din carbune activat (dupa procesul de dezinfectie), statie de dedurizare sau sistem anticalcar si sterilizator cu ultraviolete. Mult spatiu necesar si multi bani. Sunt multe cazuri in care nu exista buget si nu exista spatiu necesar. Beneficiarul acestei ape poate renunta la consumul ei dar nu poate renunta la igiena personala, la spalatul vaselor, etc. Deci trebuie gasita o rezolvare.

Filtrul de apa RIO 2000 este solutia tehnica pentru eliminarea bacteriilor din apa. Obligatoriu, se va utiliza cu prefiltrare la un grad de 5 microni sau 1 micron cu Big Blue de 20″. Ideal, se va instala si un sterilizator cu UV, dupa filtrul RIO 2000. In acest fel, putem elimina din apa bacteriile si o putem utiliza in gospodarie.

Dupa un astfel de tratament antibacterian, apa ar trebui sa fie decontaminata. Pentru siguranta suplimentara, in cazul apei de baut, se va instala la bucatarie, un sistem de filtrare modificat in asa fel incat, la randul sau sa elimine orice posibilitate de aparitie a bacteriilor in apa. Ne puteti consulta pentru acest lucru prin email sau telefon. In functie de buletinul de analiza a apei si de bacteriile din apa, de numarul lor, vom configura filtrul si vom alege pentru dvs. cartusele filtrante necesare.

Filtrul RIO 2000 Sterasyl este o noutate in Romania si este importat de catre compania noastra. Este singurul filtru antibacterian care poate fi instalat pe reteaua principala de alimentare a unei case. Permite un debit de pana la 33 l /min., suficient pentru o casa cu 2 bai si o bucatarie. Debitul se poate dubla, in cazul in care se vor instala doua filtre in paralel. Pentru aplicatii cu debite mai mari, se pot instala in paralel, mai multe filtre, pentru a obtine debitul dorit. Presiunea apei este un element important si este bine sa fie cat mai mare. Este recomandat ca presiunea apei sa fie intre 3 si 5 bar.

Filtrul RIO 2000 Sterasyl certificat NSF si este produs catre cea mai importanta si cea mai mare fabrica din UK, compania Fairey Ceramics LTD.

NOTA:

Inca o problema cu bacteriile o poate ridica dezvoltarea acestora in interiorul conductelor si boilerului de apa. Este necesara si o sanitarizare a conductelor cu hipoclorit de sodiu. Putem realiza pentru dvs. acest lucru, (pentru Bucuresti si Ilfov) sau va putem invata cum sa procedati si sa realizati sanitarizarea chiar dvs. Instructiunile de sanitarizare a instalatiei, le veti primi in acelasi timp cu achizitia filtrului de apa RIO 2000 Sterasyl.

Ne puteti consulta absolut gratuit pentru configurarea sistemului de filtrare a bacteriilor din apa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!!