De ce este mai bun un filtru cu discuri Arkal?

De ce este mai bun un filtru cu discuri Arkal

De ce este mai bun un filtru cu discuri Arkal in comparatie cu un filtru cu sita?

In primul rand sa vedem ce este un filtru cu discuri Arkal?

Exista mai mult producatori de filtre cu discuri. Posibil ca cel mai bun brand dpdv. al filtrarii, al curatarii si durabilitatii si fie Arkal. Filtrele Arkal sunt produse in Israel, iar de cativa ani fac parte din grupul Amiad. Amiad este cel mai mare producator de sisteme de filtrare pentru industrie.

Filtrele cu discuri Arkal

Acest tip de filtre contin un cartus filtrant ce este compus dintr-un schelet pe care sunt introduse discuri din plastic. Fiecare disc contine canale foarte fine si in forma de semiluna. Adancimea si marimea canalelor este in functie de gradul de filtrare. Canale mai mici, grad de filtrare mai mic, canale mai mari, grad de filtrare mai mare. Canalele se afla pe ambele parti ale discului. Aceste discuri sunt presate intre ele pentru ca apa sa fie obligata sa treaca prin aceste canale fine. Sedimentele din apa raman pe partea exterioara a cartusului.

Locul de instalare al filtrelor Arkal

Filtrul Arkal se instaleaza pe conducta principala de alimentare cu apa rece a a casei, a pensiunii, a hotelului sau a blocului de locuinte. Se poate istala si in fata unui vas tampon de acumulare a apei. Se poate instala pentru sisteme de irigatii. Oriunde este nevoie de o filtrare precisa si sigura, filtrele Arkal pot fi instalate.

Purjarea manuala a filtrelor cu discuri Arkal

Filtrele cu discuri Arkal sunt dotate cu robinet de purjare. Prin deschiderea robinetului sedimentele adunate pe exteriorul cartusului sunt eliminate o data cu apa.

De ce discurile filtrelor Arkal au mai multe culori?

Fiecare culoare semnifica un anumit grad de filtrare:De ce este mai bun un filtru cu discuri Arkal

  • 55 microni – discuri de culoare verde
  • 100 microni – discuri negre
  • 130 microni – discuri de culoare rosie
  • 200 microni – discuri de culoare galbena
  • 400 microni – discuri de culoare albastra

Cand anume este indicat sa utilizam un anumit grad de filtrare?

Depinde de aplicatie si de calitatea apei. Spre exemplu, am instalat si utilizat cu succes gradul de filtrare de 100 microni in agricultura/irigatii si totul a functionat foarte bine. Am instalat si utilizat cu succes gradul de filtrare de 55 microni pentru cladiri mari (hoteluri) dar si pentru case si vile particulare.

In general recomandam gradul de filtrare de 55 microni, dar depinde de la caz la caz.

Cum se curata filtrele cu discuri Arkal?

Prin purjare manuala dar si prin scoaterea cartusului filtrant din carcasa filtrului. Acesta se poate introduce pentru cateva ore in detartrant sau otel si se poate spala sub jet de apa.

Necesita intretinere speciala filtrul cu discuri Arkal?

In afara de curatarea regulata a cartusului, este indicat ca la fiecare deschidere si inchidere a carcasei filtrului, sa ungeti o-ring-ul cu silicon alimentar.

Sunt cazuri in care filtrul cu discuri Arkal nu este recomandat?

Intotdeauna este recomandat dar am intalnit putine cazuri in care nu poate fi utilizat. Incidenta este de aproximativ 1% si intotdeauna s-a intamplat cu apa de foraj/put. Deci pe apa de la reteaua publica intotdeauna a functionat. Apa de foraj este mult mai incarcata cu sedimente. Cateodata aceste sedimente sunt in numar prea mare la gradul de 55 microni. Daca de exemplu, utilizam discurile verzi ce au grad de filtrare 55 microni, iar daca cele mai multe particule sunt exact de 55 microni, atunci este posibil ca filtrul sa se blocheze in cateva minute. Acestea au fost cazuri foarte rare, dar se poate intampla. La noi aveti garantia returnarii, fara nicio problema.

De ce este mai bun un filtru cu discuri Arkal in comparatie cu un filtru cu sita?Cartus filtrant discuri 55 microni Arkal

Intotdeauna filtrele cu discuri vor avea o eficienta mai buna de filtrare, in comparatie cu filtrele cu sita. Este suficient o granula mai mare de nisip sau o pietricica are loveste cu putere sita filtrului, din cauza presiunii, pentru ca acel cartus filtrant sa se largeasca intr-un punct, drept urmare granule mai mari de sedimente vor trece prin acel loc. In cazul filtrelor cu discuri acest lucru nu se poate inampla.

In dreapta poti vedea cum arata cartusul filtrant de 55 microni si ce poate filtra in conditii reale de lucru. Acest filtru este utilizat cu apa de foraj pentru o casa particulara si este scos pentru curatare dintr-un filtru Arkal Super 1″.

Daca ai intrebari cu privire la filtrele cu discuri Arkal, ne poti contacta aici: Contact

Filtru cu discuri Arkal 1″ pentru case de marime medie:

FILTRU APA RETEA CU DISCURI SI ROBINET PURJARE ARKAL 1”

Filtru cu discuri Arkal Super 1″ pentru case de marime mare:

FILTRU APA RETEA CU DISCURI SI ROBINET PURJARE ARKAL SUPER 1”

Filtru cu discuri Arkal 2″ pentru pensiuni, hoteluri, blocuri, cladiri de birouri:

FILTRU APA RETEA CU DISCURI SI ROBINET PURJARE ARKAL 2″

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *