Utilizarea corecta a unui dedurizator fara sare: cum actioneaza asupra apei dure?

Utilizarea corecta a unui dedurizator fara sare:

Prezenta apei dure reprezinta o problema serioasa in foarte multe zone ale tarii. Stim cu totii ca apa de la robinet nu este chiar cea mai sanatoasa optiune in special din cauza conductelor vechi si ruginite, pline de calcar prin care aceasta circula. Suplimentar, anumite orase din tara au o apa dura, ceea ce imprima un gust neplacut acesteia. Ei bine, chiar daca hidrocarbonatul de calciu si de magneziu poate fi eliminat partial prin fierbere pentru apa de baut, nu putem face acelasi lucru pentru alte echipamente.. Asadar, apa dura afecteaza instalatiile sanitare, echipamentele si aparatele electrocasnice, deterioreaza hainele si vesela, dar si parul, pielea sau sanatatea. Pentru a rezolva aceasta problema specialistii recomanda utilizarea dedurizatorului fara sare,solutie foarte populara in SUA si UK si din ce in ce mai populara in Romania. Iata ce trebuie sa stii despre un astfel de produs si care sunt cele mai des intalnite modele.

Ce este dedurizarea apei?

Calciul si magneziu sunt principalele elemente chimice care provoaca duritatea apei, insa si alte elemente precum fierul sau manganul pot conduce la deteriorarea instalatiei de incalzire. Apa calcaroasa contine calciu, magneziu si chiar siliciu. In general, acest lichid esential vietii ajunge sa aiba o anumita duritate in urma procesului din natura prin care se infiltreaza in pamant, iar prin trecerea in diversele straturi de roci incepe sa acumuleze saruri si minerale.

Ce inseamna dedurizare? Pe scurt, este vorba de eliminarea duritatii temporare din apa, prin diverse metode. In acest sens, dedurizarea partiala se poate face prin fierberea apei, respectiv carbonatii acizi se transforma in carbonati neutri, insolubili sau folosind schimbatori de ioni, adica rasini sintetice ce retin ionii de calciu si magneziu si ii cedeaza apei ioni de sodiu. Carbonatii nu pot fi eliminati prin filtrare doar prin schimb ionic.

Pentru eliminarea calcarului din apa se folosesc dedurizatoare profesionale, atat in zonele comerciale cat si rezidentiale. Utilizarea unui dedurizator fara sare este de preferat in favoarea altor solutii deoarece ofera o mentenanta minima, fara consum de sare, fara consum de apa la regenerare si te ajuta sa beneficiezi de o apa care nu mai produce depuneri de calcar in instalatia ta.

Ce este un dedurizator fara sare?

Apa este considerata dura atunci cand contine minim 18 grade germane (suma de magneziu si calciu). Pentru indepartarea sau reducerea continutului de calcar se poate folosi un dedurizator cu sare sau un dedurizator de apa fara sare. In timp ce solutiile pe baza de sare se bazeaza pe schimbul ionic pentru extragerea mineralelor dure din apa si inlocuirea lor cu sodiu iar dedurizatorul fara sare foloseste tehnologia TAC pentru eliminarea acestor depuneri calcaroase din instalatia casei.

De retinut este faptul ca, dedurizatorul fara sare TAC nu dedurizeaza apa, apa va avea aceeasi duritate. TAC doar conditioneaza apa sau mineralele din apa, ca acestea sa nu mai produca depuneri in instalatie, in centrala termica, in boiler, in masina de spalat.

Un dedurizator fara sare TAC utilizeaza tehnologia moderna Template Assisted Crystallization cu cea mai buna performanta posibila. Acest produs s-a afirmat cu rezultate exceptionale intre tehnologiile anticalcar si este mai degraba un decalcificator sau un conditionator si nu un dedurizator in sensul clasic (dedurizator cu sare). Testat dupa un protocol german, scopul principal al dedurizatorului fara sare TAC este acela de a preveni depunerea calcarului din apa in interiorul conductelor, a centralelor termice, a boilerelor si a masinilor de spalat.

Cum actioneaza un dedurizator fara sare asupra apei dure? Ce probleme rezolva?

Utilizarea dedurizatorului fara sare elimina depunerile de calcar din instalatie si nu permite ca aceste depuneri sa se refaca, insa fara a indeparta ceva din continutul apei. Mai exact, dedurizatorul fara sare actioneaza ca un detartrant, fara insa sa schimbe duritatea apei. Dedurizatorul fara sare creeaza conglomerare de micro-cristale de carbonat de calciu, ce plutesc prin apa, fara sa se mai depuna in forma calcaroasa. Apa ramane la fel din punct de vedere chimic, duritatea este aceeasi, adica suma sarurilor de calciu si magneziu, dar efectul tratarii cu acest tip de dedurizator curata treptat conductele de depunerile interioare. Un dedurizator fara sare TAC nu permite ionilor de calciu si magneziu sa mai adere la suprafata. De asemenea, tehnologia TAC nu demineralizeaza apa, nu polueaza, nu are nevoie de regenerare sau spalare inversa si nici nu consuma sare si apa.

Cum actioneaza un dedurizator fara sare asupra apei dure?

 

Pe langa faptul ca rezolva problemele legate de depunerea calcarului pe instalatii si protejeaza echipamentele, utilizarea unui dedurizator fara sare contribuie si la reducerea bacteriilor. In urma tratarii apei cu acest decalcificator s-a constatat reducerea biofilmului, respectiv stratul depus pe interiorul conductelor, care poate fi un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Cum verifici duritatea apei?

Indiferent daca intentionezi sa utilizezi dedurizatoare fara sare TAC sau alte dispozitive anticalcar, inainte de toate trebuie sa verifici duritatea apei. Exista mai multe metode prin care poti observa cat de calcaroasa este apa de la robinet. Cea mai eficienta metoda o reprezinta „testul paharului”. Spala un pahar curat si apoi asteapta sa se usuce in mod natural, fara sa il stergi. Daca vei observa pe el pete mici si albe inseamna ca apa contine saruri si, prin urmare, este dura. De altfel, poti sa recunosti acest lucru si daca te speli pe maini cu apa si sapun, iar acesta nu face spuma sau daca vezi ca apar depuneri de piatra pe instalatii, robinete, chiuvete, furtun de dus, etc. Totusi, pentru a putea selecta un dispozitiv de dedurizare apa care sa faca fata cu brio nevoilor tale vei avea nevoie de ceva mai precis.

Testul pentru duritatea apei iti poate indica exact cat de dura este apa ta. Totodata, pentru un test mai avansat, poti duce o mostra de apa la un laborator, unde vor fi facute cateva analize necesare pentru dedurizatorul TAC ca sa afli nivelul de duritate al apei, dar si alte elementele care ar putea impiedica buna functionare a dedurizatorului fara sare TAC.

Cum se utilizeaza un dedurizator fara sare?

Utilizarea unui dedurizator fara sare este destul de simpla si poate fi aleasa pentru orice apa dura care indeplineste conditiile unei ape potabile, precum sursele de apa controlate din localitati sau orase. Sistemul se instaleaza la intrarea in casa, pe conducta principala de apa rece. Daca se doreste protejarea de calcar a unui echipament casnic sau de incalzire, atunci dedurizatorul fara sare se va instala inainte de acestea. In cazul dedurizatorului fara sare TAC, apa trece printr-un recipient cu mediu de filtrare TAC, iar ionii de calciu si magneziu responsabili cu depunerile de calcar sunt transformati in manuchiuri cristalizate, care plutesc prin apa, fara sa mai adere la suprafata. Totusi, trebuie retinut faptul ca aceasta tehnologie functioneaza perfect si poate fi utilizata fara nici o problema daca este aleasa corect in functie de debit si calitatea apei. Pentru acest lucru, poti alege sa fii consiliat de un specialist al Azura.ro in alegerea echipamentului adecvat.

Beneficiile folosirii unui dedurizator fara sare

O depunere de doar 15 mm de calcar iti poate creste factura cu 15%, de aceea este bine sa iei in considerare faptul ca marele avantaj al utilizarii unui dedurizator fara sare este protejarea echipamentelor si electrocasnicelor de calcar. Durata de viata a aparatelor si sistemelor diverse va fi prelungita, iar functionalitatea lor imbunatatita. O apa mai putin dura va avea un impact deosebit si asupra bunastarii tale generale: parul si pielea vor fi mai sanatoase si stralucitoare, hainele nu vor avea pete albe si nici nu vor fi rigide dupa spalare, iar vesela si obiectele casnice au ocazia de a arata din nou curate, fara depuneri de piatra. Utilizarea unui dedurizator fara sare inseamna economie de bani, scaderea consumului de energie, transfer termic cu randament ridicat si obiecte curate, fara cruste calcaroase.

Dedurizator fara sare: 3 modele recomandate pentru casa ta

Nimeni nu isi doreste sa consume sau sa foloseasca apa dura si este de inteles din ce cauza se intampla acest lucru – echipamentele sunt deteriorate foarte repede, apar pete albe si depuneri peste tot, ce nu pot fi indepartate prin stergere, si pot exista chiar si riscuri pentru sanatate, ca de exemplu aparitia pietrelor la rinichi. Daca iei in calcul utilizarea unui dedurizator fara sare iata cateva dintre cele mai populare modele pentru zona casnica:

DEDURIZATOR APA FARA SARE TRIO TAC NEXT SCALE STOP NSS-110B-T

Un dedurizator fara consum de sare, pentru intreaga casa! Se recomanda pentru un debit continuu de 10 l/minut, cu un varf de debit de pana la 15 l/minut. Utilizand acest dedurizator cu tehnologie TAC, instalatia se curata treptat, fiind indepartate depunerile existente. Prelungesti astfel durata de viata a instalatiilor si echipamentelor, economisind timpul si banii investiti pentru a repara conductele, robinetii, centrala termica, boilerul si nu numai

 

DEDURIZATOR APA FARA SARE DUO TAC NEXT SCALE STOP NSS-110B-D

Modelul este eficient si pentru o duritate maxima de pana la 72,8 grade germane, este prietenos cu mediul si presupune mentenanta minima, ceea ce se traduce prin costuri reduse. In plus, nu ai nevoie de electricitate pentru a-l pune in functiune, astfel ca poate fi instalat oriunde!

DEDURIZATOR APA FARA SARE TAC NEXT SCALE STOP NSS-110B

Debitul si eficienta acestui dedurizator sunt aceleasi ca in cazul celor doua modele prezentate anterior, iar efectul de curatare treptata a instalatiilor cu ajutorul tehnologiei TAC este garantat! Dispozitiv 100% ecologic si economic, acest dedurizator fara sare se instaleaza la intrarea in casa pe conducta principala de apa rece si pentru ca nu contine parti componente in miscare care sa se uzeze, te scapa de lucrarile de intretinere si curatare periodica specifice statiilor clasice de dedurizare.

Daca ai nevoie de o solutie pentru hoteluri, pensiuni, ferme, irigatii sau alimentari comunale sau orasenesti, contacteaza-ne cu incredere!

Acum ca stii de ce anume ai nevoie pentru a transforma apa dura intr-una care sa nu mai produca calcar, nu-ti mai ramane decat sa alegi dedurizatorul fara sare potrivit nevoilor tale. Foloseste un echipament modern care sa te ajute sa ai o apa sanatoasa, curata si sigura acasa si, totodata, sa-ti fie de folos pentru protejarea echipamentelor impotriva depunerilor de calcar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *