Clasificarea apelor dure dupa gradul de duritate

Clasificarea apelor dure dupa gradul de duritate

Dupa gradul de duritate, apele se pot clasifica in felul urmator:

  • foarte moi intre 0 – 4 °dGH
  • moi între 4 – 8 °dGH
  • medii între 8 – 12 °dGH
  • moderate 12 – 18 °dGH
  • dure 18 – 30 °dGH
  • foarte dure peste 30 °dGH

Duritatea apei o puteti determina intr-un laborator de analize pentru apa sau cu un test de duritate ca acestaTEST DURITATE GRADE GERMANE

Modalitatea de tratare a apei dure difera in functie de necesitatea utilizarii.

In cazul in care dorim sa obtinem o apa dedurizata, o apa fara saruri de calciu si magneziu, trebuie utilizata o statie de dedurizare clasica cu rasina schimbatoare de ioni. 

In cazul in care scopul „dedurizarii” apei este doar pentru protectie a instalatiei, boilerului, centralei termice, si a tot ce intra in contact cu apa, nu este absolut necesar ca acesata sa fie dedurizata in mod clasic, adica prin eliminarea sarurilor de calciu si magneziu. Exista tehnologii care conditioneaza aceste saruri, schimband structura acestora (forma si marimea cristalelor) in asa fel incat ele sa nu se mai depuna. In aceste caz duritatea apei ramane aceeasi si dupa tratare dar nu se mai creaza depuneri calcaroase in conducte, boiler, centrala etc.

Singurul inconvenient al acestei conditionari a apei este ca in locurile unde apa ramane o perioada de timp si se evapora, in urma ei raman totusi pete albe dar care se sterg mult mai usor, mai ales atunci cand inca suprafata este umeda. Cruste de calcar nu se mai creaza, din contra, curata crustele deja create, dar petele albe vor aparea in continuare numai ca de aceasta data se vor indeparta cu usurinta.

Aceasta noua tehnologie este ecologica din prisma faptului ca nu consuma sare pentru dedurizare si apa la fiecare regenerare asa cum face un dedurizator de apa casic. Este „ecologica” si pentru buzunarul dvs. pentru ca atat sarea cat si apa ce se utilizeaza pentru regenerare in cazul unui dedurizator clasic, vine cu un cost.

Tehnologiile noastre ecologice pentru tratarea apei dure sunt:

Dedurizatoare fara sare TAC NEXT SCALE STOP

Aparate anticalcar Scalewacher

Filtru Magnetic Aqua Soft Natural (Israel)

Va recomandam sa cititi si aceste articole pentru o intelegere mai aprofundata a fenomenului de tratare a apei dure in mod neconventional:

Cand sa NU utilizam un dedurizator fara sare TAC?

Cand sa NU utilizam un aparat anticalcar Scalewatcher?

Stiai ca o depunere de doar 1,5 mm calcar iti creste factura cu 15%?

Doresti sa ne contactezi pentru o oferta tehnico-comerciala in functie de nevoile tale? Click pe: Contact

Ce spun clientii despre noi prin intermediul recenziilor google/azura.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *