Sa intelegem ce sunt ionii negativi si ionii pozitivi

Electronii transporta o mica incarcatura electrica, deci, o molecula ce castiga un electron, devine incarcata negativ (ion negativ) si o molecula ce pierde un electron devine incarcata pozitiv (ion pozitiv). Fortele naturii produc din abundenta si ioni negativi si ioni pozitivi. Raportul optim al ionilor din aer, asa cum este in natura, este de cinci ioni pozitivi la fiecare patru ioni negativi.

Ionii negativi apar in toate dimensiunile si sunt atrasi electric de particulele din aer, cum ar fi sporii de mucegai, mirosuri, alergeni, chiar si virusi si bacterii. Ionii sunt atrasi de aceste particule si se aseaza pe cea mai apropiata suprafata, curatand astfel aerul de poluare si germeni. Multi oameni sunt familiarizati cu utilizarea aparatelor ce produc ioni negativi, improspatand astfel aerul din casa, birouri si spitale. Dar acesta este doar un aspect de baza din valoarea monumentala pe care o au ionii negativi asupra sanatatii si starii de bine.

“In natura, totul este echilibrat. Pamantul raspunde la bombardamentul cu ioni pozitivi producand ioni negativi de oxigen, prin descompunerea naturala a radiului in scoarta terestra, unde este transformat in radon. Aceasta radiatie naturala, da nastere ionilor de oxigen.”

Cei mai multi sunteti familiarizati cu efectele revigorante ale ionilor negativi respirati in natura, daca v-ati plimbat pe plaja, daca ati facut drumetii pe poteci de munte sau v-ati asezat in apropierea unei cascade, unde miscarile viguroase ale aerului si apei produc din abundenta ioni negativi. Comparati aceste medii cu interiorul unui birou, o locuinta moderna sau o strada din oras. Slaba calitate a aerului din interior sau din exterior este datorata poluarii, aerului conditionat, campurilor electrice generate de multitudinea de echipamente electronice, plus incarcaturile de electricitate statica si vaporii emisi de fibrele sintetice si materialele de constructii, toate creeaza un mediu lipsit de ioni negativi si supraincarcat de ioni pozitivi. Abundenta de ioni pozitivi din aer este daunatoare sanatatii noastre, demonstrandu-se faptul ca provoaca letargie, proasta dispozitie si o imunitate scazuta in fata bolilor.

Una dintre cele mai mari surse naturale de ioni negativi, este continua lor producere datorita radioactivitatii din scoarta terestra. Intrucat acoperim din ce in ce mai mult pamantul cu beton, construind autostrazi si cladiri, distrugem mediul inconjurator si implicit cea mai importanta sursa de producere a ionilor negativi.

Va recomandam mai jos echipamente care produc ioni negativi atat in aer cat si in apa.

One thought on “Sa intelegem ce sunt ionii negativi si ionii pozitivi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!!