Ce este membrana de ultrafiltrare?

Membrana de ultrafiltrare este un filtru ce opreste particulele din apa, iar capacitatea de retinere este intre nanofiltrare si microfiltrare.

Membrana de ultrafiltrare este construita sintetic si poate separa diferite macromolecule, coloide, bacterii, protozoare.

In comparatie cu osmoza inversa si nanofiltrarea, poate functiona la presiuni mai mici. In plus nu elimina din apa mineralele, acestea ramana in aceeasi cantitate. Membranele de ultrafiltrare sunt produse din polisulfona, lasand apa sa treaca din exterior in interior, fara rejectie, ca in cazul tehnologiei cu osmoza inversa sau tehnologiei cu nanofiltrare.

Filtrarea nominala in cazul membranei de ultrafiltrare este intre 0,01 microni si 0,1 microni. Filtrarea absoluta este de obicei de 0,2 microni.

Debitul este influentat de presiunea apei iar in cazul membranelor de ultrafiltrare mici, adica pentru un punct de consum, acesta poate fi intre 1 – 4 litri/minut.

De obicei, durata de viata a membranei cu ultrafiltrare este intre 10000 – 12000 litru cu conditia sa existe prefiltrare de sediminente si declorinare. Totusi, in unele cazuri, membrana poate fi schimbata mult mai devreme, daca spre exemplu in filtru a fost introdusa apa cu multa rugina.

Recomandarea de presiune este de minim 1,8 bari si maxim 8 bari. Ideal, presiunea va fi de minim 2 bari – si maxim 5 bari.

Chiar daca membrana de ultrafiltrare are capacitatea de retinere a bacteriilor, este recomandat ca aceasta sa fie utilizata doar cu apa dezinfectata in prealabil. Un numar prea mare de bacterii, ofera un gust neplacut apei si chiar poate afecta capacitatea de filtrare a membranei. In general, aceste membrane sunt proiectate sa functioneze cu apa din retelele publice ce in prealabil au fost dezinfectate.

Punerea in functiune pentru membrana de ultrafiltrare

La punerea in functiune se vor rula minim 10 litri de apa prin membrana, pentru a elimina aerul. Cu toate acestea, cateva zile se vor observa in pahar, bule foarte fine de aer. Apa se poate consuma fara probleme cu aceste bule fine de aer.

Pentru a avea acces la sistemele noastre cu ultrafiltrare, va recomandam sa dati click pe produsele de mai jos:

Pentru sisteme de filtrare cu membrana de ultrafiltrare japoneza:

FILTRU APA ULTRAZURA 11UF BMB LINE

FILTRU APA ULTRAZURA ZADA PRO BMB LINE

FILTRU APA ULTRAZURA TOP 6UF AZURA FILTERS

Pentru sisteme de filtrare cu membrana de ultrafiltrare taiwaneza:

FILTRU APA ULTRAZURA LINE 8UF – AZURA FILTERS

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *